• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2023

10:06

PONAŠAJU SE KAO DA SAM KRIMINALAC! Vujovića baš briga za Dance: Evo, naježio sam se od muke! Hrvatsku neće voditi

Tanjug/AP

Ostali sportovi

PONAŠAJU SE KAO DA SAM KRIMINALAC! Vujovića baš briga za Dance: Evo, naježio sam se od muke! Hrvatsku neće voditi

Podeli vest

Izjava Veselina Vujovića, čuvenog jugoslovenskoga asa, koji je za danskog rukometaša Matijasa Gidsela rekao da je "mali miš" naišla je na žestoke kritike tamošnje javnosti

Kritikovao je Matijasa Gidsela jer nije hteo da pruži ruku Domagoju Duvnjaku, hrvatskom rukometašu koji ga je prethodno snažno udario. To je izuzetno naljutilo nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i aktuelnog selektora Irana, pa ga je nazvao i "malim mišem" i poručio mu da ne samo da je trebalo da mu pruži ruku, već tu ruku ne bi trebalo da ne pere".

Danci napali Vujovića

Vujović se sad našao na žestokom udaru u Dunskoj.

Nisam očekivao takvu reakciju prema meni, prema Duvnjaku, prema reprezentaciji Hrvatske. Tolika količina mržnje, da je to neverovatno. Ponašaju su prema meni kao da sam kriminalac. Nisam imao nikakvu nameru da uvredim nekoga, ali mi nije bilo jasno da jedan klinac koji je tek zakoračio u rukomet, bez obzira na to koliko bio talentovan, može da odbije  ruku legende Domagoja Duvnjaka. Na tome sam mislio da ostanem, a ovo što se kasnije dogodilo je van normalnog. Moja ćerka je na društvenim mrežama zbog moje izjave dobijala uvredljive poruke. Neverovatno. Ne mogu da shvatim  da su počeli iz arhive da vade neke moje greške iz karijere. U svakom slučaju, hvala Dancima što su me tako podsetili na ta fina davna vremena - nasmejo se u izjavi za Index.hr Veselin Vujović.

Foto: Public

Veselina Vujovića baš briga za Dance

-  Više sam bio "izguglan" u poslednjih sedam dana nego u poslednjih deset godina. Čak su me na konferenciji nakon utakmice Irana na ovom turniru danski novinari pitali da komentirišem izjavu o Gidselu. Rekao sam im da me baš briga šta će da pišu, ako će mi zbog toga biti veća slika u novinarama. 

Danski mediji pišu da je kao selektor Srbije i Crne Gore na Euru 2006. bili osumnjičen da je pustio utakmicu Hrvatskoj.

Hrvatsku neće voditi

- Baš me briga šta pišu. Evo, naježio sam se od muke. Ne zanimaju me. Nisam želeo nikoga da uvredim, ali Duvnjaka znam godinama kao jednu veličinu, gospodina, fantastičnog mladića. Samo sam reagovao jer nisam smatrao da je reakcija bila primerena. 

Rado bi Hrvati Vujovića videli na selektorskoj klupi. 

- Već sam rekao šta mislim o hrvatskoj reprezentaciji, ali  sam siguran da u naredih 30 godina nema šanse da neki stranac bide selektor Hrvatske. Znate i sami kako to ide. Tako da nije važno što ja želim. Realnost je nešto sasvim drugo

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija