• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2023

18:45

Legenda uz školarce! Maljković najavio SP u futsalu u Beogradu

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Legenda uz školarce! Maljković najavio SP u futsalu u Beogradu

Podeli vest

Svetsko prvenstvo u futsalu za uzrast srednjoškolaca i zvanično može da počne. Strane delegacije su stigle u glavni grad, koji će od danas pa do 17. oktobra biti domaćin velikog takmičenja.

Održana je konferencija za medije  u hotelu Metropol povodom održavanja Svetskog prvenstva i sednice Izvršnog odbora Svetske školske sportske organizacije (ISF). Prisutnima su se obratili predsednik ISF Loren Petrinka (Francuska), gradski sekretar Nikola Penić, predsednik OKS Božidar Maljković i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković. Domaćin konferencije bio je menadžer ISF Uroš Savić.

Beograd je narednih dana centar svetskog i evropskog školskog sporta. Predstoje nam sjajni mečevi u ženskoj i muškoj konkurenciji, na Svetskom prvenstvu u futsalu. Srednjoškolci iz 12 država imaće priliku da pokažu svoju veštinu, steknu nove prijatelje i upoznaju druge kulture. Takođe danas i naredna dva dana će se održati Izvršni odbor Svetske školske federacije i celokupna elita predstavnika školskog sporta stigla je u naš glavni grad. Razmatraćemo dosta pitanja i dogovarati dalje aktivnosti. A onda od 11. do 14. oktobra imaćemo Skupštinu i Izvršni odbor Evropske federacije školskog sporta – istakao je Željko Tanasković.

Predsednik OKS, legendarni trener Boža Maljković pozdravio je veliki broj prisutnih.

- Svakog od nas kada ga pitate koji mu je deo školovanja ostao u najboljem sećanju, mislim da 80 posto ljudi će da kaže da je to srednja škola. Bar meni jeste. Zašto. Zato što se sport pre svega najviše razvija kod srednjoškolaca. I tu se vidi ko je talenat, ko je mega talenat  ali i ko nema pojma sa sportom. I vrlo je bitno ovo što radi Željko sa svojim savezom. Mi kao Olimpijski komitet Srbije smo zajedno sa Ministarstvom sporta i partnerima izveli preko 150.000 dece na trgove širom Srbije, gde su prezentovali sportske aktivnosti. Napravili smo i sjajnu aplikaciju Treningo. Takođe moram da kažem da je futsal moj drugi sport, odmah posle košarke. Kad sam bio mlađi koristio sam slobodno vreme da dođem u Halu sportova i tada su čuvali jedno mesto za mene u ekipi. Pred nama je jako velika manifestacija i siguran sam da će Svetsko prvenstvo deci ostati u sjajnom sećanju – poručio je Maljković.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

 

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda istakao je da je glavni grad Srbije poznat kao grad sporta, da je i sam gradonačelnik Šapić jedan od najboljih sportista svih vremena na svetu u vaterpolu i da grad itekako finansijski pomaže sport i ustanove sporta.

- Svim strancima želim da uživaju u našem lepom gradu. Ovaj grad je prethodnih 100 godina domaćin velikih takmičenja, pre svega u olimpijskim sportovima. Skupština grada Beograda i sekretarijat za sport i omladinu su čvrsto opredeljeni u nameri da razvijaju i školski sport i rekreativni sport, što i činimo kada se vidi preraspodela sredstava grada. Onda se tačno vidi i namera. Sa nama je danas i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. Razvoj školskog sporta je za nas mnogo bitan. Predstoji nam Svetsko prvenstvo u futsalu i nadam se da će i naše reprezentacije imati uspešne nastupe – poručio je Penić.

Predsednik ISF Loren Petrinka pozdravio je goste. Istakao je da je oduševljen što danas sa njim sedi i Boža Maljković, legendarni košarkaški trener, o kome itekako znaju i u Francuskoj, zemlji iz koje on dolazi. Pozdravio je i sekretara Penića, kazavši da mu je drago što bivši sportista a tako mlad predvodi resore sporta i omladine u glavnom gradu. Poručio je da Beograd sjajno organizuje takmičenja školskog sporta, prethodnih godina i da jedva čeka da počne i ova manifestacija.

Inače, delegaciju ISF primili su i ministar sporta Zoran Gajić, kao i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović. Mečevi po grupama počinju od utorka ujutru a finala su planirana za 16. oktobar.

Dan pre, delegaciju ISF primili su ministar sporta Zoran Gajić I ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija