• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2023

17:00

Najbolniji momenti u 2023! Tuča koja je promenila sve, Novak promašio istoriju, a Šerif LE

EPA Images, Starsportphoto

Ostali sportovi

Najbolniji momenti u 2023! Tuča koja je promenila sve, Novak promašio istoriju, a Šerif LE

Podeli vest

Navijačima Partizana, Crvene zvezde i Novaka Đokovića stane knedla u grlu, nekima i suza krene, kada se prisete pojedinih momenata iz 2023. godine. Najbolnijih trenutaka koji menjaju istoriju!

Košarkaši Partizana su minule sezone bili nadomak fajnal-fora Evrolige, vodili su protiv Reala Madrida 2:0 u okviru TOP 8 faze, ali je usledio preokret Španaca posle mečeva u Beogradu, pa su otišli u završnicu takmičenja i postali šampioni. Prelomni momenat koji je pogurao Madriđane, pored toga što su crno-beli dobili prva dva meča, je tuča u Madridu, a kojoj je prethodio izuzetno prljav potez Serhija Ljulja.

Ljulj je veoma grubo faulirao Kevina Pantera, kapiten Partizana je nažalost naseo. Panter mu se uneo u lice, usledile su ratoborne gestikulacije, gurkanje i onda opšta tuča, situacija je eskalirala. Nastao je opšti haos na parketu, brutalni sukob usred utakmice, koja je pekinuta minut i 40 pre kraja. Panter se tukao sa Džananom Musom na jednoj strani, Egzum je želeo da razdvoji ratoborne igrače, ali je izvukao deblji kraj. Prvo mu je pritrčao Gabrijel Dek i udario ga, a onda mu je sa leđa prišao Gerson Jabusele, uhvatio ga rvačkim zahvatom i divljački ga oborio na parket i povredio. Usledio je opšti metež, uleteli su svi igrači, a Panter je tom prilikom udario Džanana Musu kojeg je potom Lesor bacio na zemlju. Nije se znalo ko koga udara i gura, a ispostavilo se da je najdeblji kraj izvukao Egzum koji je povredio skočni zglob.

 

Foto: EPAIMAGES

Tuča košarkaša Partizana u Reala u Madridu

 

Evroliga je potom kaznama više naštetila Partizanu, nego Real Madridu čiji su igrači započeli kavgu i pretvorili u potpuni haos. Matijas Lesor je kažnjen jedan meč, a kapiten Kevin Panter dva meča. S druge strane, Geršon Jabusele je dobio suspenziju od pet utakmica, a Gabrijel Dek samo jedan meč. Crno-beli u nastavku serije nisu mogli da računaju na najbolje igrače, Real je u Beogradu izjednačio na 2:2, vratio seriju u Madridu i prošao na fajnal-for.

- Mislim da su oni kontrolisali čitav narativ i priču, dolazila su neka izvinjenja, a nijednom nisam dobio dirketno izvinjenje od Jabuselea. Ali oni su takvi kakvi su. Pokazali su i kakvi su na terenu. Svi koji igraju košarku i koji su videli snimak znaju da kazna nije bila dovoljna. Svi su bili šokirani kada su videli da je samo pet utakmica. Ne igramo MMA! Šta mogu da kažem, mislim da bih se osećao bolje da se barem izvinio, ali on je to radio kroz medije. Evroliga je to progutala - rekao je Dante Egzum.

 


Trenutak koji navijačima Crvene zvezde ledi krv u žilama je sa meča protiv Jang bosa u petom kolu Lige šampiona. Bio je to meč sezone za crveno-bele, pošto im se samo pobeda donosila proleće u Evropi, a san je ugasio promašaj Šerifa Ndijajea.

Fudbaleri Crvene zvezde porazom u Bernu (2:0) izgubili su sve šanse za treće mesto u grupi i ostanak u Evropi na proleće. Nisu imali sreće, ali ni dovoljno znanja da iskoriste brojne šanse i ostvare bolji rezultat protiv švajcarskog Jang bojsa .Ko zna šta bi bilo da je Šerif u 3. minutu zatresao mrežu domaćina. Izbio je sam pred golmana Jang Bojsa i sa petnaestak metara šutirao direktnog u njega. Potom, samo nekoliko minuta kasnije, propustio je i šansu da glavom donese vođstvo, ali je  šutirao pored gola. U nastavku su se nadovezali promašaju Bukarija, autogol Nedeljkovića, nije gol uspeo da postigne ni mladi Mijatović, pa je Hvan pogodio stativu... Teška jesen za crveno-bele navijače. Zvezda je takmičenje u eliti završila na začelju tabele sa jednim osvojenim bodom (Jang bojs (2:2)), sedam datih dolova i 15 primljenih.

Za sve ovo je potreban baš jak želudac, a ovo su momenti koji menjaju istoriju.

 

 

 

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebro na Svetskom prvenstvu u Manili, a ko zna šta bi bilo da je Marko Gudurić postigao trojku za izjednačenje protiv Nemaca (83:77).

Srbija je izgubila od Pancera u dramatičnoj završnici u Manili. Vodili su rivali "orlova" čak 12 poena prednosti, a onda je Aleksa Avramović upalio mašinu i krenuo da gazi. U finišu je Marko Gudurić imao šut iz ugla za izjednačenje u poslednjem minutu, ali je lopta nažalost izašla iz obruča. Dodirnula ga je dva puta, ali nije prošla kroz mrežicu, kao što nije ni u sledećem napadu "orlova", u kojem je Gudurić iznudio prekršaj pri prodoru, ali nije imao snagu da pogodi o tablu nakon faula Franca Vagnera na 39 sekundi do kraja, pri vođstvu Nemačke 79:75. Boli i dalje promašaj i poraz, ali "orlovi" su doneli Srbiji medalju, a šansu za novu imaće u Parizu na Olimpisjkim igrama. 

Foto: Starsportphoto

Utučeni Marko Gudurić

 


Najbolji teniser ikada Novak Đoković čak četiri puta u karijeri osvojio je tri grend slema u jednoj sezoni, ali nikada sva četiri - Kalendarski slem. Ali, pored ove sezone je 2011, 2015. i 2021. završavao godinu sa tri najveća trofeja. Jedan udarac, samo jedan mogao je da promeni istoriju. Poen ga je delio od toga da postane prvi čovek od Roda Lejvera i 1969. koji je osvojio sva četiri slema u sezoni. Nažalost, zicer u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza koštao je najboljeg tenisera sveta ikada da opet ispiše istoriju. Novak je taj meč izgubio 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Ali, u petom setu je imao prednost od 1:0 i brejk loptu, vodio je 40:30. Imao je udarac praktično sa mreže i pustio je Alkaraza da se izvuče. Umesto da povede sa 2:0 u odlučujućem setu, propustio je šansu i Španac je to kasnije kaznio. Nole mu je poklonio grend slem. Bio je to jedan sigurno od najbolnijih poena u karijeri našeg tenisera. Poen koji je verovatno promenio istoriju tenisa. 

 

 

 

 

 

Nešto slično desilo se prvom teniseru sveta i krajem godine. Janik Siner pobedio je Novaka Đokovića sa 6:2, 2:6, 7:5 u drugom duelu singlova polufinalnog Dejvis kupa između Srbije i Italije i tako izjednačio rezultat na 1:1. Nažalost potom je i italijnski dubl bio bolji od našeg, prošli su u finle i preko Australije se domogli trofeja. Ko zna, da je Nole iskoristio jednu meč loptu, možda bi sad Srbija bila šampiona. Odlučujući trenutak meča između Sinera i Đokovića bio je deseti gem trećeg seta, kada je srpski teniser imao tri vezane meč lopte, ali je njegov rival potom osvojio pet uzastopnih poena i izjednačio na 5:5. U sledećem gemu napravio je brejk, a onda osvojio svoj servis gem i stigao do pobede. Srbija je izgubla dubl meč, a Italija u finalu pobedila Australiju i domogla se "salatare".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija