• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.03.2023

08:48

KLUBU IZ HUMSKE PRETI OZBILJNA KATASTROFA NA SVIM NIVOIMA! Partizan ostaje bez evropske licence?!

Starsportphoto

Partizan

KLUBU IZ HUMSKE PRETI OZBILJNA KATASTROFA NA SVIM NIVOIMA! Partizan ostaje bez evropske licence?!

Podeli vest

Crno-beli još nisu izmirili dugove prema bivšim igračima, zbog čega postoji mogućnost da ne dobiju UEFA licencu za narednu sezonu. Rok za isplatu je 31. mart, a reč je o sumi od oko dva miliona evra.

Fudbalskom klubu Partizan preti slom na svim nivoima! Pored očajnih partija i rezultata u domaćem prvenstvu, užasnog rada rukovodstva i protesta navijača, crno-belima sada preti i oduzimanje evropske licence za narednu sezonu!

Naime, aktuelni srpski viceprvak u proteklom periodu nije uplatio nijedan evro bivšim igračima, koji su prethodno sa klubom iz Humske potpisali reprograme u želji da pomognu. "Parni valjak" ima rok do 31. marta, kada će morati da dokaže da je izvršio sve obaveze ili da je sklopio nove sporazume, kako bi obezbedio dozvolu za takmičenje na međunarodnoj sceni.
Zabrinut

Aktuelna uprava ne plaća ništa i pod hitno mora da se pronađe neko rešenje
Ostoja Mijailović

Partizanu i drugo mesto "visi"

Ovo je samo još jedna kap u moru problema koji su okovali crno-bele. Iako nije poznata tačna visina dugova Partizana, spekuliše se da je ta cifra odavno premašila 25 miliona evra, od čega je samo oko 12 miliona na ime poreza. Osim toga, ekipa je ove sezone promenila trojicu trenera, a trenutno je treća u Superligi i čeka je žestoka borba za drugu poziciju, koje naredne sezone garantuje kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno grupnu fazu Lige Evrope.

Foto: Starsportphoto

 



- Partizan još nije izmirio dugove prema nekadašnjim prvotimcima i zbog toga mu ozbiljno "visi" UEFA licenca. Reč je o sumi od oko dva miliona evra, koju će uprava na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom morati da nađe kako zna i ume u narednih deset dana, ukoliko ne žele da crno-beli naredne sezone propuste učešće u Evropi, što bi bila neviđena katastrofa - kaže izvor Informera blizak dešavanjima u Humskoj.

Kralj: Bićemo drugi na kraju


Sportski direktor Partizana Ivica Kralj (49) uveren je da će crno-beli uspeti ovu sezonu da završe na drugom mestu u Superligi, što bi im na leto donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
- Očigledno je da imamo psihološki problem igranja u Humskoj, pet utakmica zaredom bez pobede. Opet, ovo je ekipa koja ima kvalitet, potrebno je samo da pronađemo način kako da prebrodimo krizu. Ostaje nam da u narednih deset utakmica dođemo do preostalog cilja - druge pozicije na tabeli. Verujem da to možemo, sve drugo bilo bi neozbiljno - smatra Kralj.


Novoizabrani predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Ostoja Mijailović ne krije da je zabrinut zbog novonastale situacije.

- Kao čoveku koji voli i navija za crno-bele, naravno da mi je žao što je fudbalski klub dospeo u takve probleme. Svi članovi JSD dužni su da na vreme plaćaju i izvršavaju svoje obaveze, to je jasno. Isto važi i za FK, pa se iskreno nadam da će ljudi u upravi pronaći način da što pre reše dugovanja i da će uspeti da obezbede evropsku licencu za narednu sezonu - poručuje Mijailović za naš list.

Foto: Starsportphoto©

Igor Duljaj zabrinut

Zapustili imovinu

On tvrdi da fudbalskom klubu Partizan preti katastrofa ukoliko se nešto konkretno ne promeni što pre.

- Aktuelno rukovodstvo ne plaća ništa, ni reprograme koje je ostalo dužno JSD, ni struju, vodu, kanalizaciju, nikakav trošak na stadionu. Da taj klub ne voli niko od nas, mi bismo sada iselili te ljude odatle. Imovinu su zapustili do te mere da to zaista strašno izgleda, dugovi su milionski. Mora pod hitno da se pronađe neko rešenje, inače, ako se ovako nastavi, FK će doživeti brodolom i neće moći da se oporavi godinama. Mene sad brine i to što je pod znakom pitanja drugo mesto na tabeli Superlige. Može da se dogodi da ekipa naredne sezone ne izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a zna se da to donosi značajna finansijska sredstva u klupsku kasu. Ovo je istorijska šansa, koju fudbaleri nikako ne smeju da propuste - zaključuje Mijailović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca Sd

pre 1 godinu

Plan koji je skovan pre 6 god.se polako privodi kraju.Podanicka Uprava,dovodjenjeVelje i sl...je urusilo klub ali ...polako ..sve se zna i na kraju će svi odgovorni završiti pored Velje...

Raka

pre 1 godinu

radosti našoj nema kraja, crkla je komšiji krava

Volim KK Partizan

pre 1 godinu

O kakvim vi problemima?Pa Iliev tvrdi da uprava odlicno radi svoj posao.Hm,cirkusa i Humskoj 1.

spunful

pre 1 godinu

Sve će to svemoćni i Budžet Srbije da pokriju.Privatizovati Klubove što pre pa neka igraju Fudbal o svom trošku.......

Ratko

pre 1 godinu

TERAJTE TU STOKU IZ PARTIZANA ,ALOOOOOOOOOOOOOOO

gri

pre 1 godinu

Их што сте се насекирали информеровци.пишите о агробанци и звезди

Neno

pre 1 godinu

Država će da pomogne kao uvek a Zvezdi ništa!?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija