• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

19:57

Bruka Partizana u Bakuu! Sabah prejak za crno-bele! (VIDEO+FOTO)

FK Partizan

Partizan

Bruka Partizana u Bakuu! Sabah prejak za crno-bele! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Izabranici Igora Duljaja poraženi od viceprvaka Azerbejdžana sa 2:0 (0:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Očajan Partizan! Tako bi se najkraće moglo opisati ono što su fudbaleri crno-belih prikazali na evropskoj premijeri u novoj sezoni!

"Parni valjak" je najavljivao pobedu na gostovanju u Bakuu, obećavali su svi iz tabora Beograđana napadačku i efikasnu igru, u skladu sa onim što su prikazali na startu Superlige, ali se na kraju poraženi i nadigrani vraćaju kući. Sabah je potpuno zasluženo slavio sa 2:0 (0:0) i sa velikom prednošću dolaze na revanš u Humskoj, koji je zakazan za naredni četvrtak (17. avgusta).

Podatak da je golman Aleksandar Jovanović bio najbolji pojedinac crno-belih dovoljno govori o tome kakva je slika bila na terenu. Iskusni čuvar mreže branio je i moguće i nemoguće, skidao zicere, čak zaustavio i šut sa bele tačke Isaevu u 69. minutu, ali nije imao pravu podršku saigrača.

 

 

 

Ruku na srce, glavni arbitar Georgi Kruašvili dosudio je diskutabilan penal za domaće, jer je utisak da Severina nije napravio prekršaj nad Letićem. S obzirom da VAR-a nema u kvalifikacijama za treće po jačini UEFA takmičenje, sudija je ostao pri svojoj odluci.

Međutim, Jovanović je pročitao "desetku" Sabaha, odbranio mu udarac i izbacio loptu u korner, ali posle toga je bio nemoćan. Upravo je Bojan Letić sačekao jedan odbitak na ivici kaznenog prostora, niko nije čuvao momka rodom iz Brčkog, pa je on stigao da se namesti i odlično šutne, a lopta se od prečke odbila u mrežu Partizana.

 

 

 

Bio je to hladan tuš za izabranike Igora Duljaja, od kojeg nisu ni stigli da se oporave, a usledio je novi šok. Igrao se 74. minut kada se Isaev iskupio, odlično je pobegao odbrani "parnog valjka" i glavom sa nekih pet-šest metara po drugi put savladao Jovanovića.

 

 

 

Ono što najviše može da zabrine, kako stručni štab, tako i navijače crno-belih jeste jalova igra, potpuna suprotnost onoga što su prikazali protiv TSC-a (3:3) i Vojvodine (2:0) u domaćem prvenstvu.

Duljaj je odlučio da šansu od prvog minuta da novajliji Aldu Kaluluu umesto Bibarsu Nathu i to se večeras nije pokazalo kao dobar potez. Nije Francuz uspevao da poveže igru, da "gurne" neku loptu Saldanji, Severini ili Menigu, a često je i gubio duele.

Zvuči neverovatno, ali Partizan nije uspeo da napravi nijednu stoposotnu šansu i ozbiljno zapreti golmanu Imanovu. S druge strane, odbrana je ponovo pokazala brojne slabosti i jasno je da, ukoliko crno-beli žele da se domognu grupne faze Lige konferencija, pojačanje u poslednjoj liniji mora što pre da se dovede.

Priliku za popravni "parni valjak" će protiv Sabaha imati već za sedam dana u revanšu na svom stadionu, a u međuvremenu će u Superligi dočekati niški Radnički. Ono što, ipak, ostaje nedoumica jeste da li će Duljaj i momci imati i podršku najvernijih navijača u tim utakmicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija