• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

22:45

Partizan deklasirao Hrvate! Pala Cibona pred duplo kolo Evrolige!

Starsportphoto

Partizan

Partizan deklasirao Hrvate! Pala Cibona pred duplo kolo Evrolige!

Podeli vest

Košarkaši Partizana zabeležili su treću pobedu ove sezone u ABA ligi trijumfom nad zagrebačkom Cibonom u beogradskoj Areni rezultatom 96:67 (16:25, 20:17, 31:18, 29:7)

Crno-beli su dan ranije došli sa puta iz Liona nakon spektakularne pobede nad Asvelom u drugom kolu Evrolige.

Već danas morali su ponovo na teren jer je sledeće nedelje na programu duplo kolo Evrolige, gde će izabranici Željka Obradovića najpre dočekati Barselonu u utorak, a onda dva dana kasnije gostovati Olimpijakosu.

Frenk Kaminski, koji je bio odličan protiv Asvela, nije bio u sastavu, vratio se Vukčević, a od prvog minuta na parketu su se pored njega našli Jaramaz, Ponitka, Trifunović i Koprivica.

Pretpostavlja se da je popularni Žoc pred duplo kolo Evrolige hteo da odmori one koji su se najviše umorili u četvrtak, a problemi su odmah krenuli pa je u jednom momentu hrvatski klub imao dvocifrenu prednost, ali je na kraju ipak razbijena.

Cibona je kontrolisala igru od prvog minuta, bila odlična i u odbrani i u napadu, što im je u jednom momentu donelo i 15 poena razlike.

Jakov Mustapić je bio taj koji je bio najszaslužniji, ređao je trojke bez promašaja, pa Željko nije imao kud nego da aktivira Pantera i Nanelija.

Do kraja poluvremena razlika je istopljena do minus šest, pre svega jer se razigrao Aleksa Avramović, dok je Naneli u poslednjem minutu dao trojku.

Gde je stao tu je i nastavio, svuda je bilo iskusnog Amerikanca, ali je u režiranju preokreta u trećoj četvrtini i te kako učestvovao i srpski košarkaš Balša Koprivica.

Zakucavanjima je čak zaslužio i da mu više od 8.000 "grobara" u Areni skandira, a atmosferu je raspaljivao i Naneli. 

Foto: Starsportphoto

Sjajno iskoristio minutažu: Balša Koprivica

 

Ciboni je u tim momentima sve stalo i već do kraja treće četvrtine bilo je jasno da su svi konci u rukama favorizovanog domaćeg tima.

Zek Ledej, igrač utakmice protiv Asvela, doneo je svom timu prvu dvocifrenu prednost u poslednjoj četvrtini, tačnije u 33. minutu. Tempo je od tada samo opadao, pa su košarkaši Partizana lagano priveli meč kraju i uvećavali razliku.

Najefikasniji u redovima domaćeg tima bili su Naneli i Koprivica sa 17, odnosno 15 poena, dok su dvocifreni bili i Anđušić i Ledej sa 14 i 11 poena.

Na drugoj strani, najefikasniji bio je bivši košarkaš kluba iz Humske, Aleksandar Aranitović sa 21 poenom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija