• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2023

11:19

Efekat Žoc! Partizan bez Pantera našao rešenje za Zvezdu

Starsportphoto©

Partizan

Efekat Žoc! Partizan bez Pantera našao rešenje za Zvezdu

Podeli vest

Partizan je uspeo nemoguće! Bez pomoći povređenog Kevina Pantera crno-beli su preokrenuli dvocifrenu prednost Crvene zvezde i stigli do pobede 88:86, a u prvi plan je ponovo isplivao taktički genij Željka Obradovića.

Ako do sada nisu znali, navijači Partizana su sada svesni da je zadržavanje Željka Obradovića na klupi najveći potez uprave kluba ove sezone!

Trofejni stručnjak je uspeo da bez poenterskog učinka sjajnog Kevina Pantera nadoknadi dvocifrenu prednost Crvene zvezde i na kraju da slavi 88:86.

Foto: Starsportphoto©

Duel Rokasa Gidraitisa i Kevina Pantera

Iako do poslednje četvrtine nije bio preterani faktor, uvođenje i držanje Alekse Avramovića u igri tokom perioda u kojem se "lomilo" pitanje pobednika, pokazalo se presudnim.

Srpski reprezentativac je bio heroj preokreta "parnog valjka" sa dve trojke i nekoliko ulaza tokom kojih je poentirao na obruču. Mirnom rukom Zeka Ledeja u samoj završnici sa linije za slobodna bacanja, 20 hiljada pristalica Partizana je moglo da slavi veliku pobedu.

Foto: Starsportphoto

Slomio Zvezdu - Aleksa Avramović

Odličnu utakmicu imao je i Frenk Kaminski, ali je zbog rasprave sa trenerom Obradovićem "zakucan" za kraj klupe i više se nije vraćao u igru nakon polovine treće četvrtine. Nekadašnji NBA igrač još uvek nije naučio da u Evropi nema rasprave sa trenerima pa je lekciju dobio na teži način. Umesto njega, zaduženja na poziciji "četvorke" dobio je Uroš Trifunović na neveru svih prisutnih navijača. Međutim, ponovo se pokazalo da Obradović itekako zna šta radi. Ulaskom Trifunovića, borbeni Džoel Bolomboj i Majk Tobi su morali u odbrani da izlaze na liniju za tri poena, osim da samo čekaju u reketu i tako onemoguće prodornog Jaramaza i Avramovića da stignu do koša.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

Ovom postavkom, crno-beli su dobili i na pokretiljivosti u odbrani, pa igrači Crvene zvezde nijednog trenutka nisu ostali sami na šutu za tri poena. 

Biće jako zanimljivo videti da li će istoj taktici Obradović pribeći i u ponedeljak (30. oktobra), kada će isti rivali ponovo odmeriti snage, ali ovoga puta u okviru petog kola Admiral bet ABA lige.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija