• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

20:28

Partizan razbio FMP! Plus 44 za sedmu pobedu u ABA ligi

Starsportphoto

Partizan

Partizan razbio FMP! Plus 44 za sedmu pobedu u ABA ligi

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su FMP u Železniku u 10. kolu ABA lige rezultatom 105:61.

FMP - Partizan 61:105 (10:23, 9:30, 14:26, 28:26)

Dvorana: Arena KK FMP


Kapacitet: 1.700


Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Dragan Porobić


FMP: Votson, Živanović, Subotić, Pavićević, Stepanović, Voker, Simović, Matović, Gagić, Ašćerić, Luk, Beson.


PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Drezgić, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Ponjitka, Kaboklo.

 

 

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

Četvrta četvrtina

40. minut - Ispostavilo se da je utakmica rešena u već u prvom poluvremenu jer je prednost kasnije samo rasla, pa su crno-beli uprkos tome što su igrali bez četvorice igrača pobedili rezultatom 105:61.

37. minut - Ostin Luk ublažava minamalno katastrofu trojkom - 48:97.

36. minut - Greše igrači FMP-a, loptu uzima Avramović i pogađa uz faul za plus 52 - 45:97.

35. minut - Trojka Avramovića, pa koš Jaramaza za maksimalnih 48 poena razlike - 45:93.

34. minut - Fauliran je Jaramaz na šutu za tri poena i postiže dva od tri.

34.  minut - Nekoliko izgubljenih lopti za ekipu Partizana. Vezali su košarkaši FMP-a šest poena, ali tu seriju prekida Balša Koprivica pogotkom uz faul. Promašuje dodatno slobodno bacanje, ali tu grešku ispravlja Vukćević i zakucava što je posebo oduševilo Nanelija koji mu je sa klupe gestikulacijom pokazivao da je "poleteo" - 41:86.

Foto: Starsportphoto

Sjajna atmosfera i na klupi: Kaminski i Doužer nisu igrali, ali su se sjajno snašli u ulozi navijača

 

31. minut - Hladnokrvan je i mladi Savo Drezgić! Opravdao je Željkovo poverenje i bez problema dao trojku, a sa klupe su svi skočili da mu aplaudiraju - 35:82.

Treća četvrtina

30. minut - Mateuš Ponjitka pogađa na 33 sekunde do kraja treće četvrtine na asistenciju Alekse za novu najveću prednost Partizana od čak 44 poena razlike - 35:79.

27. minut - Dabl-dabl učinak ostvario je Kaboklo nakon uspešnih slobodnih bacanja jer je fauliran na šutu za tri poena - ima 11 poena i deset skokova - 28:71.

26. minut - Ritam utakmice je i te kako opao, a gosti bez problema održavaju prednost na oko 40 razlike - 66:25. Panter je ponovo dao trojku

24. minut - Voker uzvraća trojkom na Panterov pogodak.

23. minut - Nesportska lična Simovića nad Ponjitkom. Pogađa oba slobodna bacanja, pa Panter cepa mrežicu trojkom za plus 19 - 60:21.

21. minut - Odbrana FMP-a u drugom poluvremenu je značajno agresivnija, što je verovatno tražio trener Stefanović, a Votson iz redova domaćih daje prve poene nakon što su crno-beli izgubili loptu - 21:53. Kaboklo pronalazi Smailagića koji sjajno zakucava za 55:21.

Dvocifreni u Partizanu pred drugi deo meča su Naneli sa 11 poena, kao i mladi igrači Vukćević i Koprivica sa po deset.

Druga četvrtina

20. minut - Kao i prvu četvrtinu i ovu Naneli završava svojim poenima za vođstvo od 53:19 pred odlazak na veliki odmor.

19. minut - Naneli se ne smiruje, krade loptu i zakucava, a onda asistira Koprivici takođe za atraktivno zakucavanje - 16:51.

Foto: Starsportphoto

Ne može mu niko ništa: Džejms Naneli postigao je najviše poena u prvom poluvremenu

 

18. minut - Čini se da je utakmica rešena. FMP nije u stanju nikako da zaustavi Partizan. Razigrao se i Aleksa Avramović, pogodio tri poena na asistenciju Nanelija, a potom i dva takođe uz pomoć iskusnog Amerikanca - 16:47.

16. minut - U seriju je ušao Balša Koprivica. Koš, dva slobodna, pa pogodak uz faul mladog centra doveli su crno-bele na +30 - 12:42, iako Balša nije pogodio dodatno slobodno bacanje.

15. minut - Konačno poeni za domaći tim, ali sa linije za slobodna bacanja nakon faula Smailagića. Stepanović ubacuje oba - 12:36.

14. minut - Jaramaz u ofanzivnom skoku uspešan nakon promašaja Nanelija, potom je dao i koš, dok je FMP bez poena u ovoj četvrtini.

12. minut - Nije pomogao domaćem timu ni tajm-aut koji je zatražio trener Nenad Stefanović. Naneli ulazi u reket, i uz karakterističan okret pogađa za dva poena - 12:32. Vezao je četiri poena.

11. minut - Najefikasniji u prvoj četvrtini bili su Kaboklo (8 poena, 8 skokova) i Panter sa šest poena, ali se istakao i Tristan Vukčević. U istom ritmu nastavio je u drugoj četvrtini i zakucao na asistenciju Avramovića - 10:25. Nije tu stao već je usledila i trojka - 10:28.

Foto: Starsportphoto

Razbija: Tristan odličan u prvom poluvremenu

 

Prva četvrtina

10. minut - Prvu trojku na utakmici postiže Džejms Naneli na 13 sekundi do kraja prve četvrtine i postavlja konačan rezultat - 10:23.

9. minut - Kaboklo posle tajm-auta nastavlja gde je stao i daje šesti poen za crno-bele - 4:18. Nakon dva pogođena slobodna bacanja besona za 6:18, Kaboklo se opet upisuje u strelce i prednost samo raste.

8. minut - Zatražen je tajm-aut sa klupe FMP-a, a treneru Željku Obradoviću je nešto zasmetalo pa je ušao u raspravu sa sudijama. Prema onome što je moglo da se čuje donekle u prenosu, klupi Partizana je zasmetalo što je najpre meč nastavljen nakon koša Kabokla, a onda signaliziran tajm-aut. U jednom momentu Željko je rekao sudijama "ne možete to da radite".

8. minut - Zakucava Kaboklo iz drugog pokušaja na asistenciju Nanelija - 4:16

Foto: Starsportphoto

Nezaustavljiv: Bruno Kaboklo na meču protiv FMP-a

 

7. minut - Crno-beli su u naletu i dolaze do dvocifrene prednosti prvi put koševima Tristana Vukčevića sa linije za slobodna bacanja.

6. minut - Stepanović iz driblinga za dva, promašuje, a lopta stiže do Pantera i daje koš uprkos odličnoj odbrani mladog Matovića - 4:12.

5. minut - Precizan je i Kaboklo oba puta sa linije za slobodna bacanja.

5. minut - Vukčević pogađa uz faul Pavićevića, potom i slobodno bacanje za 7:4 u korist gostiju.

4. minut - Raspoložen je predvodnik crno-belih i postiće nove poene za izjednačenje.

2. minut - Kapiten Kevin Panter postiže prve poene za gostujući tim - 2:4.

2. minut - Zakucava Pavićević - 0:4

21.00 - Utakmica je počela, prvi napad ima FMP i prvi postiže koš

20.50 - Tu su i startne petorke. Na parketu će za FMP meč započeti Pavićević, Stepanović, Voker, Matović i Luk. U gostujućem timu prvi su na terenu Ledej, Panter, Jaramaz, Ponjitka i Kaboklo.

20.45 - Zanimljivo je da je Kaboklo bodrio danas FK Partizan i gledao pobedu protiv Vojvodine u Superligi (3:1). On se slikao sa fanovima, ali i sunarodnikom Mateusom Saldanjom koji je dao gol za klub iz Humske.

20.41 - U sastavu je mladi Savo Drezgić.

Foto: Starsportphoto

 

20.40 - Košarkaši Partizana definitivno igraju bez Frenka Kaminskog, što je trener Željko Obradović i najavio da može da se desi. Amerikanac ima problema sa rebrom. Neće igrati ni Pi Džej Doužer i Danilo Anđušić jer je trener odlučio da ih odmori, dok je odranije poznato da na parketu neće biti ni Uroša Trifunovića zbog povrede. Dakle, tri igrača koja su bila u sastavu protiv Panatinaikosa nisu na ovom meču.

Pucaju od samopouzdanja izabranici slavnog trenera Željka Obradovića posle pobede nad Panatinaikosom u Areni pre dva dana, ali i da nije tako morali bi da nađu način da slave jer već imaju tri poraza u ABA i četvrti bi značio da gotovo sigurno neće imati šansu za prvo mesto na kraju regularnog dela.

Popularni Žoc rekao je uoči meča da neće biti lako, te da je pod znakom pitanja da li će igrati Frenk Kaminski.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

 

- Nijedna utakmica u ABA ligi nije laka, pa neće biti ni ova. Maksimalno poštovanje prema protivniku. Kaminski ima problema. Videćemo da se pripremimo sa jednim treningom i sutra još jednom sa pričom i da probamo da odigramo dobru utakmicu.

Njegov kolega sa klupe ekipe iz Železnika Nenad Stefanović prokomentarisao je da se raduje ovakvim utakmicama.

Foto: Starsportphoto©

Nenad Stefanović

- Lično kao trener uživam u ovakvim utakmicama i voleo bih da i moji igrači to urade. Igramo protiv aktuelnog šampiona ABA lige koji je povratkom povređenih igrača podigao formu u poslednjim utakmicama. Jasno je da su oni apsolutni favoriti. Mi smo potpuno rasterećeni, želimo da izmerimo snage sa evroligaškom ekipom i da prosto vidimo na čemu treba da radimo u narednom periodu. Želimo da iskoristimo utakmicu da bismo na mečevima koji su bitniji i realniji za nas da pobedimo bili na odgovarajućem nivou.

Crno-beli su veliki favoriti, pogotovo kada se uzme u obzir da su košarkaši FMP-a vezali tri poraza u ABA ligi.

Pratite uživo tekstualni prenos meča FMP - Partizan na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija