• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

02.02.2024

18:30

Duljaj: Igrači više ne beže od Partizana! Na proleće svaka utakmica kao derbi!

Starsportphoto

Partizan

Duljaj: Igrači više ne beže od Partizana! Na proleće svaka utakmica kao derbi!

Podeli vest

Trener crno-belih sumirao dvonedeljne pripreme na Kipru i analizirao novajlije.

Jesenji prvak Superlige vratio se iz Larnake u Beograd, a trener Igor Duljaj (44) poručio je da će navijači na proleće gledati još bolji, efikasniji i jači Partizan!

Mladi stručnjak osvrnuo se na ono što je odrađeno, kao i na pojačanja koja su stigle tokom zime, ali i odlaske, atmosferu u ekipi, izbor "bonusa"... "Parni valjak" će kao lider na tabeli ući u nastavak prvenstva, sa bodom više u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je u međuvremenu promenila trenera i vratila Vladana Milojevića.

Kormilar crno-belih naglašava da će za njegove izabranike svaka utakmica biti kao finale. Prvo je zakazano za 10. februar, protiv Javora u Ivanjici.

- Samo o tome sada razmišljam. Svaki meč do kraja sezone za nas će biti kao derbi, jer svaki donosi i odnosi tri boda. Zato nam je apsolutno svaki duel i rival podjednako važan. Borićemo se, trudićemo se da uvek pružimo maksimum. Nikada ništa nismo obećavali, idemo korak po korak. Nisam se bavio šta su drugi radili, samo svojim timom. Manje-više poznajemo sve ekipe, ko je došao, otišao, gde su se treneri promenili... Kada krene drugi deo sezone, videćemo ko će kako izgledati - kaže Duljaj.

Foto: FK Partizan

Igor Duljaj

On dodaje da je svestan da će na proleće svi mnogo drugačije gledati na crno-bele i da će imati veliku želju da ih sapletu.

- Protiv Partizana se uvek na teren izlazi motivisano, a to je dobro. Možemo da vidimo gde smo jaki, a gde slabi. Nisam se vodio time šta će drugi da misle o nama. Zanima me samo kako mi radimo i izgledamo. Imali smo pozitivnu polusezonu, prošli kroz proces stvaranja novog tima. Bilo je i dobrih i loših momenata, ali najvažnije je da su igrači srećni i da osećaju da svi rivali sada poštuju Partizan. Povratili smo taj respekt, koji se tokom jednog perioda izgubio. I mi moramo da poštujemo svakog protivnika, nikoga ne potcenjujemo - jasan je Duljaj.

Foto: FK Partizan

Treniralo se i na plaži

Nekada sjajni vezista dotakao se i novajlija. U ovom prelaznom roku u Humsku su stigli golman Miloš Krunić, štoper Nikola Miličić, defanzivni vezisti Leonard Ovusu i Denil Kastiljo, kao i ofanzivac Jung Džun Goh.

- Pravili smo analizu i tražili ono što nam treba i što možemo da dovedemo. Klub je izdvojio novac za pojačanja, pre svega, za Goha. Vodili smo se logikom da dođu mladi momca, gladni uspeha i dokazivanja. Svi oni će da podignu nivo tima, neko će da uđe u formu pre, neko kasnije. Dobro je što smo brzo reagovali i angažovali ih sve na vreme. Miličić se nažalost povredio, nije teže prirode, ali trebaće mu malo vremena da se vrati u ritam. Što se tiče Kastilja, pričao sam o njemu sa Darijom Srnom i skautima Šahtjora, rekli su mi da je stidljiv. Ipak, već posle par dana na Kipru video sam osmeh na njegovom licu. To je pokazatelj da vlada pozitivna atmosfera i da je to jedan od ključnih faktora. On je zamena za Belića, a iako je imao i ponude drugih klubova, odlučio se da dođe kod nas. To je dokazuje da je Partizan i dalje živ. Ako je neko nekad bežao od ovog kluba, sada mnogi žele da dođu - podvlači Duljaj.

O Zahidu i De Medini

Očekuje se da Gajas Zahid bude pomeren na "osmicu", dok se za upražnjeno štopersko mesto nametnuo Natan de Medina.

- Zahid je igrač koji pokriva više mesta. Igrao je polulevo, ali on nije krilo. Često je bio i u srcu veznog reda. Odlično se uklapa sa Nathom, stvarao je šanse, bio u protivničkih 16 metara, opasan po gol. Nema problema gde god da igra. I Goh će nam doneti mnogo toga, pre svega, brzinu i agresivnost. De Medina je na specifičnoj poziciji. Ne možeš štopera da ubaciš 15 minuta da igra, kao napadača ili krilo. Ulaze samo u nekim posebnim momentima, ukoliko se neko povredi.

Ipak, navijače sigurno najviše raduje ostanak najboljeg strelca ekipe Mateusa Saldanje, za kojeg je bilo ozbiljnih interesovanja tokom zime.

- Nisam s njim ništa posebno pričao, sve isto kao i sa ostalima. Ispoštovao je dogovor, vredno je trenirao, tu je, navijači će ga i dalje gledati. Postigao je veliki broj golova, ali to nije toliko bitno, koliko je važan njegov odnos prema klubu i radu. Znači nam to što smo afirmisali veliki broj igrača, poput Saldanje. Pričao sam već da će Partizan biti na slatkim mukama da zadrži neke igrače. Videli ste gde su otišli Ilić i Belić. Voleo bih da neko u budućem periodu nastavi sa tom praksom, da dovodimo mlade, da donesu rezultat i da na njima klub profitira. To je bila moja ideja i to se ostvaruje - priznaje Duljaj.

Foto: FK Partizan

Duljaj i Saldanja

Temperamentni stručnjak nije želeo da otkrije ko će biti "bonus" umesto Mihajla Ilića, koji je prodat Bolonji.

- Videćemo još, ima vremena. Svi koji su bili na Kipru su odlično trenirali. Baždara moram da pohvalim, odlično je odradio pripreme. Raščistio je u glavi, pričali smo, rekao sam mu da treba da nastavi još jače i da sačeka svojih pet minuta, koje mora da iskoristi - objašnjava Duljaj.

Kiša sve pokvarila

Finiš priprema na Kipru upropastila je kiša, pa su crno-beli morali da odlože i poslednji test.

- Zadovoljan sam kako je ekipa trenirala i izgledala, s obzirom na uslove. Odradili smo veći deo planiranog. Ova poslednja provera, koju smo odložili zbog kiše, iskomplikovala je neke stvari i pokvarila malo utisak, jer smo imali samo tri utakmice za 14 dana. Moramo sada da modifikujemo nešto, ali nema kukanja, bićemo spremni za Javor.

Ne krije da će momci morati da se pomuče da nadoknade odlaske Ilića i Belića.

- Ilić je bio veoma važan šraf i još "bonus". Njegove zasluge su velike, setite se samo kroz šta smo sve letos prošli u Sloveniji. Nije lako imati tako mladog igrača i gurati ga, a potreban je rezultat. Uspeli smo da ga afirmišemo i da ostanemo u trci za Evropu. A, Belić je bio srce ovog tima. Novajlijama će biti potrebno vreme da ih zamene i donesu taj kvalitet - smatra Duljaj.

Foto: FK Partizan

Igrači dišu svi kao jedan

Na kraju, posebna priča je atmosfera koja vlada u ekipi.

- Izuzetno važan segment. Igrači imaju svoja četiri zida, svlačionicu, oni tu sami kontrolišu sve. Meni tako samo olakšavaju posao. Imamo odličan kolektiv, oseća se zajedništvo, bez obzira na to što imamo igrače iz svih krajeva sveta. Porodični je ambijent, a to je najvažnije za mir i kvalitetan rad - zaključuje Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija