• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.02.2024

07:14

Kad je gusto, tu su prekidi - Partizanov "kec iz rukava" ove sezone (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Kad je gusto, tu su prekidi - Partizanov "kec iz rukava" ove sezone (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli su na sličan način rešili nekoliko utakmica u svoju korist ove sezone u Superligi.

Kada se rivali zatvore, kada ne ide dobro i ne ulazi se u šanse, tu su - prekidi! Fudbaleri Partizana imaju jako oružje ove sezone u tom segmentu, s obzirom da su upravo posle slobodnih udaraca, kornera i centaršuteva uspevali da zatresu mrežu rivala i tako dođu do vrednih bodova, koji ih održavaju na prvom mestu na tabeli domaćeg prvenstva.

Poslednji primer u nizu viđen je upravo juče u Surdulici. Nikako "parni valjak" nije uspevao da pronađe način da otključa mrežu Radnika, golman Ranđelović odbranio je sve iole opasne pokušaje, a pritom je jako loš teren sprečavao goste da razviju svoj stil i da kroz pas igru uđu u neku izglednu šansu.

A, onda je usledio taj 70. minut i korner s desne strane. Izveo ga je levi bek Nikola Antić, kao i nekoliko minuta pre toga, na drugoj stativi gađao je i našao kapitena Svetozara Markovića, a on je sam i neometan sa pet-šest metara šutirao glavom i zatresao mrežu.

 

 

Pao je tako kamen sa srca svima u taboru Beograđana, jer je taj pogodak trasirao put i ka drugom golu Sameda Baždara, a samim tim i jako važnom trijumfu na teškom gostovanju.

Slična situacija viđena je i pre dve nedelje, na prolećnoj premijeri u Ivanjici. Uslovi za igru bili su očajni, Partizan za sat vremena nije stvorio nijednu ozbiljnu priliku protiv Javora, a onda je usledio prekid.

Aut je s leve strane izveo Antić, išao je na Nemanju Nikolića, kojem je to bio i prvi kontakt s loptom. Glavom je prebacio ka petercu, a tamo se fenomenalno snašao Mateus Saldanja i petom pogodio cilj, što je bio jedini i ispostaviće se odlučujući pogodak na tom meču.

 

 

Računajući sve utakmice ove sezone, osam pogodaka dali su crno-beli na sličan način. Prvi je viđen još u Bačkoj Topoli, u prvoj rundi protiv TSC-a. Bio je to sjajan derbi, sa nekoliko preokreta, dva promašena penala, a završen je rezultatom 3:3.

Upravo je treći gol za ekipu Igora Duljaja dao Saldanja, koji se na drugoj stativi najbolje snašao nakon kornera koji je izveo Danilo Pantić u 79. minutu.

 

 

Kada se u 3. kolu činilo da će u Humskoj biti podela bodova sa niškim Radničkim, na scenu je stupio Ksander Severina. Igrao se 88. minut, rezultat je bio 1:1, a Holanđanin je namestio loptu na oko 20 metara od gola. Iskoristio je rupu u živom zidu koju je napravio Nikolić, jer se sagnuo na vreme, a krilni ofanzivac pogodio je baš treba, ispostaviće se za nova tri boda.

 

 

Na naredni pogodak crno-belih iz prekida čekalo se sve do 8. kola i gostovanja u Pančevu. Otključao je mrežu Železničara u 27. minutu Saldanja, čime je nastavio svoju seriju. Natho je lepo centrirao iz kornera s leve strane, mladi Mihajlo Ilić je glavom prebacio loptu ka drugoj stativi, a tamo je sačekao Brazilac i takođe glavom je sproveo baš gde treba.

 

 

Da kapiten Marković ume da bude opasan kada se nađe u protivničkom šesnaestercu videlo se i u Subotici, gde je odigrano 12. kolo. Držao se Spartak sve do 69. minuta, a onda opet korner i opet Natho. Ovog puta je Nikolić loptu glavom prosledio do štopera, a on je snažnim i preciznim šutem sa peterca našao put do mreže.

 

 

Ne treba zaboraviti ni Nathovu majstoriju u 19. kolu, kada je kragujevački Radnički šokirao Partizan u Humskoj i odneo vredan bod (3:3). Ipak, tada je u 44. minutu, nakon faula nad Zahidom, loptu na oko 20 metara postavio iskusni Izraelac i milimetarski precizno gađao iz slobodnog udarca.

 

 

Na kraju, minulog vikenda prekid je bio koban i po IMT (5:2). Ovog puta je Zahid bio izvođač iz kornera u nadoknadi prvog poluvremena, a poslednje zimsko pojačanje i debitant u timu jesenjeg prvaka, defanzivac Bojan Kovačević, našao se na pravom mestu i duplirao vođstvo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15