• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

08.03.2024

11:00

Duljaj: Neka se posle derbija priča o golovima, a ne o sudiji

ATA Images

Partizan

Duljaj: Neka se posle derbija priča o golovima, a ne o sudiji

Podeli vest

Želja mi je da se posle derbija priča o fudbalu i golovima, a ne o suđenju, poručuje trener fudbalera Partizana Igor Duljaj.

Crno-beli će sutra od 17. časova (Arena 1 Premijum) gostovati Crvenoj zvezdi na "Marakani" u meču 24. kola Superlige Srbije. Prema Duljajevim rečima, najvažnije je da publika sa stadiona izađe zadovoljna i da se dan kasnije priča o fudbalu, a ne o nekim drugim stvarima, uključujući i sudije.

- Želeo bih da sutra posle utakmice niko ne priča o sudiji, nego u igri i golovima. Oseća se na ulicama da je stadion rasprodat. Imam dosta poziva navijača iz Beograda, Srbije, Evrope, nemoguće je svima podeliti karte. To raduje i znači da su Crvena zvezda i Partizan u naletu, a ljudi su željni dobrog fudbala. Želim da poručim navijačima Zvezde i Partizana, sutra će biti dosta roditelja koji će povesti decu da čuvaju jedni druge. To su naše komšije, rođaci, prijatelji. Prava sportska priča da bude - kaže Duljaj.

U krajnje fer i sportskom maniru, on se obratio navijačima oba kluba da na sutrašnjem meču čuvaju jedni druge i akcenat stave na sport.

- Želeo bih da poručim svim akterima derbija, kako navijačima oba tima, tako i iigračima, želim da sve protekne u najboljem miru. Sada stasavaju nove generacije, želim da pokupe najbolje i od nas i od njih. Nikad ne pobeđuje bolji. Pobediće onaj tim koji ima više sreće, veći motiv i veću želju za pobedom. 

Ključni igrač Partizana Mateus Saldanja oporavio se nakon povrede zadobijene pre tri kola, ali Duljaj se nada da će biti spreman da počne.

- Teško da možemo da iznenadimo jedni druge. Žao mi je što mnogi neće imati priliku da igraju, danas posle treninga ću odrediti kojih 11 će igrati. Videćemo kako se oseća Sveta Marković, kako se oseća Saldanja. Imam slatke muke. Znam da u Zvezdi Lučić ima povredu i ja mu od srca želim da se što pre oporavi. Znam šta za svakog igrača znači derbi. Ćelim mu brz oporavak. Naravno, uvek se fokusiram na svoju ekipu. I protivnik ima svoj plan, ekipu...fudbaleri obe strane moraju da se potrude da publika ode zadovoljna - kaže Duljaj. 

Ukoliko Saldanja ne bude spreman, biće to prilika za Sameda Baždara. 

- Drago mi je što se Baždar spominje. Imali smo na pripremama on i ja ozbiljan razgovor, rekao je da želi da se fokusira samo na fudbal. Ima ozbiljan potencijal i mora da iskoristi. Ukoliko Saldanja ne bude bio u mogućnosti da odigra, Baždar će početi utakmicu - objasnio je trener crno-belih. 

Međutim, u svakom meču može da bude odstupanja od planova u zavisnosti od toga kako se igra bude razvijala. 

- Kao i Crvena zvezda, mi imamo plan i strategiju. Ako se desi nešto što niste očekivali, sve opno što ste zamislili, pada u vodu. Imate i pun stadion koji će vas naterati da napadate ili da se branite. Želimo da dajemo što više golova, s druge strane primamo dosta golova, to je naša boljka. Fudbal se igra zbog golova. Dužnost igrača Zvezde i Partizana je da publika ode srećna sa stadiona. Želimo da pokažemo dopadljiv fudbal - objašnjava Duljaj. 

Foto: ATA Images

Igor Duljaj

Posebu pažnju posvetio je Vladanu Milojeviću.

- Gospodin Milojević ima dosta uspeha, ja sam imao priliku da odgledam utakmicu kada je bio trener Čukaričkog, kada je osvojio Kup protiv Partizana, igrao je Ligu šampiona nekoliko puta, veliko iskustva, smiren, stručan, zna šta želi, šta hoće, to je preneo. Igraju organizovano, jaki su u odbrani, doneo je ono što je potrebno Zvezdi, a to je disciplina u samoj igri. Biće teško. Još na "Marakani", gde su navijači Zvezde, očekuje nas baš teška utakmica. S druge strane, moram da zahvalim i navijačima Partizana, koji su uz nas. Hvala im za svu podršku, čujem da će sutra ispuniti tribinu na "Marakani". Radujem se od srca - kaže Duljaj. 

Čestitao je i rošendan SD Crvena zvezda, uz želju da budu još bolji. 

- Zbog medijske tišine koja je vladala ovih dana, nisam čestitao SD Crvena zvezda njihov 79. rođendan, kao i fudbalskom klubu Vojvodina 110. godina postojanja, to treba da se čestita umesto da se pišu saopštenja. Želim im puno uspeha, jer to znači da ako oni budu bolji naterati i nas da budemo bolji i da izvuku od nas. Ne verujem da je ova utakmica presudna, ona donosi kao i svaka druga utakmica tri boda. U opticaju ima još 42 boda, svaka utakmica je bitna kao i sutrašnja, ona je specifična sama po sebi, u gradu vlada veliko interesaovanje za ovu utakmicu, ali ne verujem da je presudna - poručio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Dragović i Saldanja na prošlom derbiju

On se prisetio kako su pred derbi u decembru, koji je pripao Partizanu, igrači Zvezde davali "zapaljive" izjave. Sada to nije slučaj. 

- Komšije su prihvatile medijsku tišinu. Dosta su pažljivi, ne daju jake izjave kao prošli put kada su stimulisali moje igrače. Sada je i Zvezda drugačija nego u decembru. Dugo Partizan nije osetio slast pobede na "Marakani", biće teška utakmica, drugačija od one u decembru - zaključio je Duljaj. 

U timu POartizana ima igrača koji ne znaju kako izgleda derbi Zvezde i Partizana. Sutra će imati priliku da osete atmosferu. 

- Igrači sada svoju energiju prebaciju na mene, zajedno sa navijačima koji nam daju veliku snagu, vetar u leđa i zajedno imamo pozitivnu energiju oko sebe. Ja sam smiren, nisam čitao štambu ni gledao tv, nemam pritisak. Nisam ništa posebno rekao igračima, derbi je sam po sebi motiv. Želim da mirnoću prenesem na igrače - naglašava Duljaj. 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija