• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.03.2024

12:13

Neverovatan podatak! Ovo je na derbiju poslednji put viđeno 2017! (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Neverovatan podatak! Ovo je na derbiju poslednji put viđeno 2017! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana za korak su bliži osvajanju Superlige Srbije. Crno-beli su u subotu u 172. večitom derbiju ostalki neporaženi, odigrali su 2:2 sa Crvenom zvezdom na "Marakani".

Situacija na tabeli Superlige Srbije nakon remija u derbiju je nepromenjena, Partizan je lider sa 60 bodova nakon 24 kola, dok je Zvezda druga, ima bod manje.

Ovo je prvi put da je Partizan postigao barem dva gola na "Marakani" još od 2017. godine kada je pobedio sa 3:1 i kasnije postao šampion. Bila je to poslednja šampionska sezona crno-belih kada je trener bio Marko Nikolić. Takođe, tada smo poslednji put videli četiri gola na prvenstvenom večitom derbiju - 18. aprila 2017. Partizan je razbio Zvezdu na "Marakani" sa 3:1 i te godine bio šampion, nakon toga Zvezda je osvojila šest uzastopnih titula. 

Leandrea Tavamba i Leonardo tada su bili heroji "grobara". Snažni centarfor odigrao je sjajan meč. Crno-beli su poveli golom Leonarda u 21. minutu, ali se Zvezda vratila preko Ričmonda Boaćija početkom drugog poluvreman u 48. Međutim, Tavamba je pogodio za 2:1 u 68, a Leonrado drugim golom na meču 11 minuta pre kraja postavio konačnih 3:1. 

 

 

Foto: Tanjug/AP

večiti derbi

 

Izjednačili se sa Zvezdom na šest kola pre kraja šampionata, a zatim u nastavku sezone iskoristili kiks crveno-belih protiv Voždovca koji im je doneo titulu. Nakon te sezone počela je dominacija Zvezde koja je osvojila šest šampionskih titula u nizu, a videćemo da li će crno-beli uspeti da je zaustave ove godine

 

 

U derbiju, koji su večiti rivali odigrali u subotu, navijači su konačno uživali. Crno-beli su imali razloga za slavlje, jer su ostali prvi na tabeli Suprlige. Ali, jedni i drugi navijači bili su zadovoljni, jer se posle utakmice priča o golovima, šansama, bespoštednoj borbi... "Marakana" je bila krcata, a igrači na terenu su se postarali da "delije" i "grobari" konačno o derbiju pričaju kao o najvećoj svetkovini srpskog fudbala, što i jeste. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Zvezda je od prvog minuta krenula u juriš, što joj se isplatilo u 44. minutu, kada je povela sa 1:0 pogotkom Uroša Spajića. Sjajno je reagovao pred golom crno-belih posle centaršuta iz kornera, najbolje se snašao u gužvi u kaznenom prostoru Partizana za svoj drugi gol ove sezone. Samo nekoliko minuta kasnije usledio je muk na "severu", posle ludog slavlja, a delirijum na "jugu". Saldanja je ekspresno izjednačio na 1:1. Iskoristio je poklon koji mu je uručio golman Omri Glazer posle loše intervencije, pošto je intervenisao taman toliko da odbije loptu na nogu Saldanji koji je pogodio praznu mrežu. U drugom delu meča, samo pet minuta nakon nastavka usledio je preokret na "Marakani". Posle brze kontre Kalulu je u 50. minutu matirao Glazera za preokret i vođstvo crno-belih od 2:1. Međutim, nisu gosti uspeli da sačuvaju prednost. U 67. minutu Šerif  Ndijaje postigao je drugi gol večitim derbijima. Centaršut Hvana iz kornera je pao tačno na peterac, crno-beli su napravili kobnu grešku i ostavili Zvezdninog napadača samog koji je pogodio za konačnih 2:2.

 

Foto: ATAIMAGES

 

 

 

Pogledajte raspored koji čeka Zvezdu i Partizan do plej-ofa.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija