• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

11.03.2024

14:25

"Grobari" su na ovo čekali deceniju! Saldanja kao Drinčić (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

"Grobari" su na ovo čekali deceniju! Saldanja kao Drinčić (VIDEO)

Podeli vest

Brazilski fudbaler upisao se u istoriju na 172. "večitom derbiju".

Često su u prošlosti Partizanovi stranci znali da zatresu mrežu Crvene zvezde, zbog čega imaju i posebno mesto u srcima svih "grobara". Poslednji u nizu koji je za samo nekoliko meseci kupio navijače crno-belih je Mateus Saldanja (24), a u subotnjem okršaju protiv komšija (2:2) uspeo je da uradi nešto što su u Humskoj čekali skoro punu deceniju!

Najbolji strelac crno-belih, ali i Superlige, zatresao je mrežu crveno-belih na dva uzastopna meča. Prvo je to učinio 20. decembra prošle godine na domaćem terenu, pred sam odlazak na zimsku pauzu. Tada je golmana Omrija Glazera savladao u 66. minutu, čime je "parnom valjku" doneo trijumf od 2:1 i jesenju titulu.

U listu strelaca upisao se Brazilac i minulog vikenda, ovog puta u Ljutice Bogdana, što je, ruku na srce, za nijansu teži posao. Prekinuo je tako post Partizana, koji na "Marakani", u domaćem prvenstvu, nije dao gol još od 2019.

Međutim, uspeo je sjajni napadč još nešto, a to je da ponovi podvig Nikole Drinčića iz 2014. Nekadašnji vezista je sve dosad bio poslednji igrač crno-belih koje je na dve utakmice zaredom pogađao protiv Zvezde. Oba puta je to učinio iz slobodnih udaraca.

Popularnom Drini je prvi put to pošlo za nogom 26. aprila 2014. u 146. derbiju na stadionu u Humskoj. Tada je u 27. minutu, sa oko 25 metara pocepao mrežu Bobana Bajkovića, za vođstvo crno-belih od 1:0, koji su na kraju slavili sa 2:1.

U narednoj sezoni, 18. oktobra 2014, takođe u Humskoj, momak koji je ponikao u Partizanu ponovo je bio junak. Ovog puta je nadmudrio mladog Predraga Rajkovića, fenomenalnim udarcem, sa oko 17 metara iskosa s desne strane.

Dakle, deset godina čekali su simpatizeri "parnog valjka" da neki igrač na dve uzastopne utakmice protiv najvećeg rivala upiše svoje ime na semaforu. Dočekali su Saldanju, koji se tako pridružio grupi inostranih fudbalera koji su postizali golove protiv Zvezde.

Računajući samo šampionat, po tri puta su to činili Lamin Dijara, Almami Moreira, Leonardo i Bibars Natho. Dva puta su pogađali Žuka, Rikardo Gomeš i Sejduba Suma, a po jednom Princ Tejgo, Kleverson Kordoba Kleo, Sedrik Gogua, Everton Luiz, Leandre Tavamba i Aldo Kalulu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija