• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.04.2024

12:05

Gde je to Partizan ostao bez plej-ofa? Ovi porazi su došli glave crno-belima! (ANKETA)

Starsportphoto

Partizan

Gde je to Partizan ostao bez plej-ofa? Ovi porazi su došli glave crno-belima! (ANKETA)

Podeli vest

Sinoćnjim mečevima 34. kola Evrolige spuštena je zavesa na ligaški deo tog takmičenja i epilog je takav da u doigravanju neće igrati nijedan srpski predstavnik - ni Partizan, ni Crvena zvezda.

Dok su crveno-beli mnogo ranije okončali sezonu, crno-beli su bili do poslednjeg kola u igri za top deset, odnosno plej-in. Pred poslednju rundu zavisili su od večitog rivala Crvene zvezde. Da je nekim slučajem tim Janisa Sferopulosa trijumfovao u Istanbulu protiv Efesa, Partizan bi pobedom nad Valensijom igrao plej-in.

Ipak, crveno-beli doživeli su blamažu, sramotu, debakl, kako god hoćete da nazovete njihovo užasno izdanje u Istanbulu, pa zbog toga već u četvrtak veče bilo je jasno da će sinoćnji meč Partizana i Valensije biti revijalni i bez rezultatskog značaja.

Foto: Starsportphoto

Kapiten Partizana Kevin Panter na meču sa Valensijom

 

Za razliku od večitog rivala, Partizan se nije blamirao u Evroligi, ali ostaće upamćeno da je izgubio veliki broj neizvesnih završnica, koje su ga koštale najverovatnije pozicije ne u plej-inu, već u plej-ofu, odnosno mesta među prvih šest.

Treba istaći i da Partizan ove sezone nije igrao sa energijom kao u prethodnoj. Istina, ostali su bez četvorice mnogo važnih igrača - Dantea Egzuma, Matijasa Lesora, Janisa Papapetrua i Jama Madara. Tu je i onaj toliko ispričani "faktor Nikola Mirotić"... Sve u svemu, Partizanu zbog neodlaska u top osam ili top deset fazu nisu krivi ni Mirotić, ni Zvezda, ni Lesor, Madar. Glave su im došli, kao što smo već naveli porazi u tesnim završnicama, a ove sezone bilo ih je pozamašan broj.

Sve je počelo već u 4. kolu, kada su Kevin Panter i drugari bili nadomak senzacije u Pireju protiv Olimpijakosa. Izborili su produžetak, ali tamo su pali i izgubili sa 98:94.

Potom su u 6. kolu izgubili u Vitoriji od Baskonije sa 84:83, iako su i u tom meču imali šansu za trijumf. Presudio im je Čima Moneke pogođenim slobodnim bacanjima.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović i Džejlin Smit

 

Sve do 17. kola, Partizan je dobijao neke drame poput Monaka i Panatinaikosa, a one duele koje je gubio po pravilu nije ni imao šansu da pobedi. Možda i presudni poraz, ne toliko zbog stanja na tabeli koliko zbog samopouzdanja ekipe, desio se u finišu 2023. godine. U Beograd je došao Virtus i u drami slavio sa 77:75.

Partizan je posle toga ušao u lošu formu, usledili su porazi i od večitog rivala Crvene zvezde, a naredna drama koju nisu dobili bio je ponovni susret sa Virtusom, ovog puta u okviru 25. kola. Tada je tim iz Bolonje slavio sa 88:84, uz neverovatne bravure Ifea Lundberga u finišu meča.

Onda je usledio možda i najbolniji poraz u sezoni, onaj protiv Bajerna u narednom kolu. Silvan Francisko pogodio je trojku uz zvuk sirene za pobedu 79:78 i tada je bilo jasno da će Partizan grčevito da se bori za to famozno deseto mesto.

Nakon neuspeha u Kupu Radivoja Koraća, gde je trofej pripao Zvezdi, Partizan je dobio Efes kod kuće, a onda otišao u Italiju na megdan Armaniju, gde je bio potreban trijumf. Ipak, ostvario ga je domaći tim 85:83, uz presudne trojke Šabaza Nejpira, neuspelog projekta Crvene zvezde.

I za kraj, u 32. kolu, tačka na Partizanovu sezonu. Zapravo, meč koji je oličenje Partizanove sezone. Vodili su crno-beli u krcatoj Areni protiv Olimpijakosa čak 13 razlike, a onda im se igra raspala. Dozvolili su da rival okrene i slavi u drami sa 74:69. Od tada, pa do kraja, morao je da zavisi od drugih rezultata, a ni tu tim Željka Obradovića nije imao sreće.

Kako bilo, ovo je spisak drama koje je Partizan ove sezone izgubio, a vi procenite da li je neka od njih mogla da se dobije i da li je ekipa koja je prošle godine bila nadomak plasmana na fajnal-for odigrala uspešnu, poluuspešnu ili totalno neuspešnu sezonu u Evroligi.

Anketa

 

SPISAK PARTIZANOVIH DRAMATIČNIH PORAZA

4. kolo, 19. oktobar           Olimpijakos - Partizan 88:84 (produžetak)

6. kolo, 3. novembar         Baskonija - Partizan 84:83

10. kolo, 24. novembar     Efes - Partizan 100:94

17. kolo, 27. decembar      Partizan - Virtus 75:77

25. kolo, 2 februar             Virtus - Partizan 88:84

26. kolo, 8. februar            Partizan - Bajern 78:79

28. kolo, 8. mart                Armani - Partizan 85:83

32. kolo, 28. mart              Partizan - Olimpijakos 69:74


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15