• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2022

09:45

ZBOG OVIH REČI JE ĐOKOVIĆ OCRNJEN I DISKRIMINISAN! Britanac se oglasio posle hajke Australijanaca!

Ilustracija

Tenis

ZBOG OVIH REČI JE ĐOKOVIĆ OCRNJEN I DISKRIMINISAN! Britanac se oglasio posle hajke Australijanaca!

Podeli vest

Novak Đoković se nada da će igrati na Australijan openu početkom 2023. godine i da će domaćini ukinuti trogodišnju zabranu posle deportacije početkom godine

Do prvog grend slema u idućoj sezoni ostalo je još tri meseca, ali se uveliko vodi hajka protiv Novaka Đokovića. Očekivalo se da će Australija i ranije poništiti trogodišnju zabranu izdavanja vize Srbinu, automatski uspostavljena nakon deportacije ove godine, ali se to još uvek nije desilo.

Britanac brani Novaka

Opozicija već danima insistira na to da Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti da se takmiči, ne bi li valjda tako opravdali sramotu koju su naneli Srbinu početko  godine, kada su mu dali vizu, a potom je ukinuli po dolasku u Melburn. 

Ali, pored silnih kritičara, nađe se i neko pametam, ap je komentator i novinar iz Velike Birtanije, DŽejms Melvil podsetio na jednu Novakovu izjavu posle poniženja u Australiji. 

- Zato što su principi i odluke u vezi mog tela mnogo bitnije od bilo koje titule - napisao je Melvil, a onda je prokomentarisao:

- I zbog ovih reči je diskriminisan i ocrnjen. Živimo u jednom naopakom svetu - zaključio je Melvil.

Foto: Ilustracija

 

Srpski teniser će do kraja godine igrati na mastersu u Parizu (29. oktobar – 6. novembar), a zatim i na Završnom mastersu u Torinu od 14. do 20. novembra.

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu. Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu.  

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, voleo bi da vidi Novaka Đokovića na turniru u Melburnu naredne godine, ali kaže da to ne zavisi od njega. Đoković je tokom karijere osvojio 21 grend slem, a čeka devet titula u Melburnu. 

Vlada odlučuje

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli, koji je, kako se spekulisalo početkom godine, znao šta se sprema Novaku po dolasku u Melburn, što je on negirao.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija