• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

06:20

Na današnji dan: Rođen je jedan od najboljih srpskih tenisera! Poreklom Rus, smuvao "Brazilku"!

Starsportphoto

Tenis

Na današnji dan: Rođen je jedan od najboljih srpskih tenisera! Poreklom Rus, smuvao "Brazilku"!

Podeli vest

Bivši teniser i aktuelni selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki rođen je 10. februara 1986. godine u Beogradu.

Njegovi preci pobegli su iz Rusije nakon Oktobarske revolucije 1917. godine. Odrastao je na Dorćolu gde je sa pet godina prvi put uzeo reket u ruke na teniskim terenima "25. maj", a već dve godine kasnije prešao je u teniski klub Crvena zvezda.

Foto: EPA Images

 

Sa 18 godina postao je jedan od deset najboljih juniora sveta što je predstavljalo prekretnicu u njegovoj karijeri. Vrhunac njegove seniorske karijere svakako se dogodio 2010. godine kada je u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u prepunoj Beogradskoj areni doneo Srbiji ključan poen u odlučujućem petom meču, savladavši Mikaela Lodru. Time je našoj zemlji doneo prvu i za sada jedinu "salataru" u istoriji.

Foto: EPA Images

 

Najbolji plasman na ATP listi ostvario je 2011. godine kada je bio 12. teniser sveta. Samo jedna pobeda ga je delila od ulaska u Top 10, ali je poražen od Endija Mareja u osmini finala Rolan Garosa, iako je vodio 2:0 u setovima. Nakon toga, po sopstvenom priznanju, karijera mu je krenula silaznom putanjom.

Foto: beta

 

Na turniru u Monte Karlu 2013. godine nakon jednog meča odbio je da pruži uzorak krvi za doping-test, uz obrazloženje da "se boji igle i vađenja krvi". Iako mu je odgovorna doktorka dozvolila da preda samo uzorak urina i obećala da neće snositi posledice, nedugo nakon toga je optužen da je odbio da preda uzorak na testiranje i kažnjen je sa 18 meseci zabrane igranja.

Foto: Starsportphoto©

 

Nakon brojnih problema sa povredama 2021. godine okončao je igračku karijeru i samo nekoliko meseci kasnije postao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, na čijem je čelu i danas. Naslovne strane domaćih novina punio je dugogodišnjom vezom sa manekenkom Sunčicom Travicom, sa kojom se rastao 2014. godine.

Foto: beta

 

Dve godine kasnije oženio je Aleksandru, koju je domaća javnost upoznala po ulozi atraktivne Brazilke u filmu "Montevideo, Bog te video". Plod njihove ljubavi su dve ćerke, Irina i Darija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija