• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2024

10:16

Istorijska ATP lista! Ovo nikad pre nije viđeno

Tanjug/AP

Tenis

Istorijska ATP lista! Ovo nikad pre nije viđeno

Podeli vest

Najnovija ATP lista izlazu u ponedeljak i biće istorijska.

Novak Đoković ostaje prvi na svetu, počeće 413. nedelju na listi najboljih igrača planete, ali ova ATP lista biće posebna. 

Među 10 najboljih nasvetu  prvi put od kada postoji rang lista neće biti nijednog tenisera koji u svojoj igri koristi jednoručni bekhend. Stefanos Cicipas od ponedeljka će biti 11. na svetu, posle čak pet godina izgubiti status jednog od desetorice najboljih igrača planete, pa su sve oči bile uprte u Grigora Dimitrova, koji je imao šansu da se nađe u TOP 10 i odbrani čast tenisera koji  koriste jednoručni bekhend.

 


Bugarskom teniseru je za povratak među 10 najboljih bila potrebna pobeda protiv Aleksa de Minora u polufinalu turnira u Roterdamu. Nažalost, poražen je od Australijanca 6:4, 6:3, pa će biti 13. na svetu.

 

Igrači sa jednoručnim bekhendom svojevremeno su dominirali, dok su oni sa dvoručnim su bili prava retkost. Posle Bjorna Borga i Džimija Konorsa, Andre Agasi je imao jedan od najbolljih dvoručnih bekhenda, pa David Nalbandijan, Marat Safin, a onda se Novak Đoković se našao u centru pažnje sa njegov moćnim dvoručni bekhendom.

Sad imamo Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, Janika Sinera, Holgera Runea i Aleksandera Zvereva koji koriste obe ruke za bekhend. Jednoručni su proslavili Boris Beker, Džon Mekinro, Rodžer Federer...

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija