• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2022

11:56

NE MOGU ONI TOLIKO DA POLOME KOLIMO MI MOŽEMO DA POSADIMO! Zasađena nova stabla lipe u Bulevaru Nikole Tesle!

Tanjug

Beograd

NE MOGU ONI TOLIKO DA POLOME KOLIMO MI MOŽEMO DA POSADIMO! Zasađena nova stabla lipe u Bulevaru Nikole Tesle!

Podeli vest

Novih 12 stabala lipe danas je zasađeno u Bulevaru Nikole Tesle na Novom Beogradu, nakon što su, za sada, nepoznati počinioci proteklog vikenda uništili stabla koja su se godinama nalazila na tom mestu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao sadnji novih stabala, zahvalio je JKP "Zelenilo Beograd", koje je, kaže, odmah reagovalo.

- Nažalost imamo sugrađane koji ne vode računa o tome da se grad uređuje, ali ne mogu oni toliko da polome koliko mi možemo da posadimo - rekao je Vesić novinarima.

Foto: Tanjug

On je istakao da je plan da se do 2030. godine u Beogradu zasadi milion stabala i da prestonica postane još zeleniji grad.

- Od 2012. do danas imamo za jedan odsto više zelenih površina nego što je to bilo pre deset godina - naveo je Vesić.

Foto: Tanjug

Zahvalio je Zelenilu Beograd na brzoj reakciji i istakao da su nova stabla sada zaštićena.

- Nadam se da više nikome neće pasti na pamet da ih uništi. Tražili smo snimke sa kamera i nadam se da ćemo ih dobiti i utvrditi ko su ti huligani - naglasio je Vesić i dodao da će se nastaviti borba za bolji i uređeniji Beograd.

Foto: Tanjug

Direktor Zelenila Slobodan Stanojević rekao je da je drvored u Bulevaru Nikole Tesle uništen u noći subote na nedelju.

- Velika je to šteta za Beograd. Zamenili smo sa kvalitetnim stablima lipe, to su desetogodišnja stabla, koja sigurno neće moći da unište - rekao je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set