• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV /Dnevnik

04.11.2023

08:10

(VIDEO) Najveća sova na svetu živi u Srbiji! Buba je tri puta veća od svoje generacije, a da znate tek šta sve jede!

printcsreen Informer TV

Vesti

(VIDEO) Najveća sova na svetu živi u Srbiji! Buba je tri puta veća od svoje generacije, a da znate tek šta sve jede!

Podeli vest

Sova Buba najveća je orlova sova na svetu! Ima oko šest meseci, skoro tri kilograma i raspon krila 1, 90 metara!

Ona je kućni ljubimac porodice Trumbetašev iz Kikinde koji je gaje uz dozvolu Ministarstva za zaštitu životne sredine. 

Stigla im je iz Pančeva sa svega dve nedelje...Reč je o zahtevnoj ptici - hrani se belim laboratorijskim pacovima, japanskim prepelicama i jednodnevnim pilićima! 

- Morali smo da organizujemo svoju proizvodnju, pa gajimo bele pacove, uglavnom ženke, da bismo nahranili Bubu - kaže Veselin. 

- Ona nas smatra roditeljima dok ne bude polno zrela, a to je negde kad napuni tri godine. Da je sada pustimo, ona se ne bi snašla i uginula bi - priča nam Veselin. 

Buba ima svoj stan od tridesetak kvadrata, lutke, razne igračke...U ovakvim uslovima, kažu, može da živi i do 60 godina!

Pogledajte kako se Buba ponašala kada ju je posetila naša ekipa: 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set