• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

05.01.2024

15:47

Važno! Voda za piće ispravna u Bačkoj Palanci

V. B.

Vesti

Važno! Voda za piće ispravna u Bačkoj Palanci

Podeli vest

Posle potonuća barže sa 1000 tona azotnog đubriva u Dunav, kod Bačke Palanke, sanitarna voda je u ovoj opštini, sa mikrobiološkog i hemijskog aspekta, potpuno ispravna!

- Zbog novonastale situacije izazvane potonućem barže, obaveštavaju se građani Bačke Palanke da je sanitarna voda sa mikrobiološkog i hemijskog aspekta potpuno ispravna shodno Pravilniku o higijensko-tehnickoj ispravnosti. Naše nadležne službe u više navrata analizirale su vodu za piće a sa analizama cemo nastaviti i u narednim danima. Građani će biti redovno informisani o stanju ispravnosti sanitarne vode – navode za Informer u Javno-komunalnom preduzeću"Komunalprojekt" iz Bačke Palanke.


Predsednik opštine Branislav Šušnica obišao je sa saradnicima lokaciju na kojoj je rumunska barža, koja je udarila u most između Bačke Palanke i Iloka, potonula sa tovarom od hiljadu tona veštačkog đubriva.
Šušnica je kazao da se opština Bačka Palanka nalazi u neprekidnoj komunikaciji s Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom saobraćaja i infrastrukture, koji su nadležni za postpupanje u ovakvim slučajevima.

- Iako su ovakvi incidenti izvan nadležnosti lokalne samouprave, mi pomno pratimo situaciju, i spremni smo da ukoliko to bude neopohodno, i ukoliko ministarstva to zatraže, stavimo na raspolaganje svu mehanizaciju JКP "Кomunalprojekt", kako bi se što pre otklonile štetne posledice akcidenta i smanjili štetni uticaji na životnu sredinu - rekao je Šušnica.

Podsetimo, austrijski brod "Antonia" koji je gurao natovarenu baržu noćas oko 2 sata udario je u noseći stub mosta na graničnom prelazu Bačka Palanka.

Od siline udarca barža je počela da pušta vodu i ubrzo je potonula na plovnom putu. Na lice mesta pored policije izašla je i vatrogasna ekipa, jer je prva prijava bila da je brod potonuo, ali na sreću ispostavilo se da je na dnu Dunava završila samo barža.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set