• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV /D. Ć.

05.02.2024

19:10

Potresno! Jelena sa četvoro dece stanuje u podrumu: Spava na podu, zimi nema posla, a izdržavaju se od socijalne pomoći

Informer TV printscreen/ Rina

Vesti

Potresno! Jelena sa četvoro dece stanuje u podrumu: Spava na podu, zimi nema posla, a izdržavaju se od socijalne pomoći

Podeli vest

Svaka majka nosi teret na leđima brinući o deci koju je rodila, ali teret Jelene Mijailović iz Čačka veći je od većine drugih. Ona je samohrana majka tri devojčice i jednog dečaka. Stanuju u iznajmljenom memljivom podrumu jedne zgrade u centru grada, a žive od socijalne pomoći i Jeleninog nadničenja. Zimi posla nema...

Ova hrabra žena nikome se nije žalila. Od proleća do jeseni ne bira poslove i trudi se koliko može da svojoj deci obezbedi da ne idu gladni i bosi. Od primanja koje dobijaju od Centra za socijalni rad plaća kiriju i račune. 

- Nisam nikog zvala. Slučajno se za moju muku čulo. Iskreno, bilo me je i sramota, a sa druge strane niko nije dužan mojoj deci da pomaže. Ja sam ih rodila i borim se za njih. Ali, videli su mnogi koliko se mučimo pa su, eto, rekli i novinarima, kako bi nam neko možda i pomogao. Sada jeste baš teško, jer do marta nema radova u nadnici a mi od toga živimo - priča kroz suze Jelena.

Foto: Informer TV printscreen/ Rina

Sada jeste baš teško, jer do marta nema radova u nadnici a mi od toga živimo, kaže Jelena

 

Pre više od pet godina ostala je bez muža. Umro je u 33. godini. Od tada se Jelena kao lavica bori sama. Najmlađa ćerkica oca nije ni upamtila. Imala je samo dva meseca kad je on umro.

U dvadesetak kvadrata podruma smestilo se mnogo tuge, ali i sreće što imaju jedni druge.

Jelena kaže da su deca dobra i nemaju velike prohteve. Razumeju kad mama kaže da se nema, ali majka borac se trudi da ima, da im pruži bar ono osnovno.

 

U školi su redovni i dobri đaci, čisti, vaspitani i uredni i to je Jelenina najveća nagrada.

- Najstarija kćerka spava sa bratom u jednom krevetu, druge dve devojčice na drugom, a ja spavam na podu. Da im ne smetam. Da se ne guramo, nek se deca malo raskomote. Kad jedno uči, mi ćutimo, kad je lepo vreme onda izađemo napolje - nastavlja kroz plač ova namučena žena.

Radeći godinama u nadnici i sama Jelena je obolela. Bila je u bolnici, ali je na lični zahtev, kaže, izašla, jer nije mogla decu da ostavi samu.

- Oni preko dana mogu sami, tu je i komšinica koja ih obiđe i pričuva, ali preko noći ne smem da ih ostavim. Zato sam izašla. Samo mi je cilj da ih vidim da su odrasli, da su svoji ljudi da znam da sam ih izvela na put, sve ostalo nije važno. Boriću se i rukama i nogama da im pružim koliko mogu - kaže Jelena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set