• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

01.02.2024

14:20

Ovde je ručak  tri puta jeftiniji od kutije cigara! Gde to ima?

S.K.

Vesti

Ovde je ručak tri puta jeftiniji od kutije cigara! Gde to ima?

Podeli vest

Bucmasti Lala i Sosa su ne samo junaci brojnih viceva, već i simbol da Vojvođani vole dobro da pojedu, uz ono, da kad se dobro jede, sve je lako. Dobar obrok, kao u Balaševićevoj pesmi, podrazumeva supu, salatu, glavno jelo s mesom i slatkiš posle ručka.

Ali, koliko košta taj dobar obrok? U novosadskim restoranima ručak za jednu osobu je između 1.000, do 3.000 dinara, ima i skupljih... zavisi nivoa restorana i izbora jela.

Mladi ljudi vole i nešto "s nogu", a pljeskavica košta od 300 do 350,koliko je približno i mini pica...

Novosadski studenti, čini se prolaze najbolje...

Redovni studenti Novosadskog univeruiteta u menzi Studentskog centra doručkuju za 50 dinara, ručaju za 120, a večera tamo kođta svega 90 dinara!

Da ne bude zabuen i samofinansirajući studenti mogu tamo da svrate kad su gladni ali plaćaju samo nešto skuplje - doručak 120 dinara, ručak 300, a večeru 220 dinara!

Foto: S. K.

Jedan od tri studentska restorana u Novom Sadu

 

- Sve je stvarno ukusno, svakog dana ima po nekoliko opcija između kojih možeš da odabereš šta želiš. Supa ili čorba je obavezna, a onda za glavno jelo možeš da odabereš, na primer, sarmu, pljeskavicu sa pireom, musaku, pasulj, šnicle, ribu, piletinu - kaže za "Informer" Uroš Gavrilović iz Bajine Bašte, brucoš na Fakultetu tehničkih nauka.
U tri studentska restorana, dva u Velikoj menzi, i jednom u prizemlju "Spensa", hrani se oko 10.000 studenata , koji pohađaju nastavu na jednom od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

- Veoma rado ručam u menzi. Hrane ima dovoljno, čak i za one probirljive Uvek za ručak ima nekog voća ili deserta i to sve za 120 dinara. Кoliko trećina pakle jeftinijih cigareta! – kaže Nataša Poša iz Zrenjanina, studentkinja četvrte godine Filozofskog fakulteta.
Кuhinja Studentskog centra "Novi Sad" je jedna od najbolje opremljenih u celoj Srbiji, a dnevno pripreme 6.500 porcija hrane. Jelovnik se formira na svakih 15 dana.

Foto: S. K.

Zoran Martinović, direktor Studentskog centra

 

- Jelovnik je vrlo raznovrstan i izbalansiran, prilagođen je potrebama svih grupa korisnika, uključujući i vegetarijance. Ujedno, za studente sa posebnim prehrambenim potrebama pripremamo i jedan broj dijetalnih obroka, koji su prilagođeni njihovim zahtevima – kaže za Informer Zoran Martinović, direktor Studentskog centra u Novom Sadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.
Fudbal

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.

Srpski fudbalski trener Aleksandar Janković bio je do skoro selektor fudbalske reprezentacije Kine i tim povodom je za vreme božnićnih praznika početkom godine pričao za Informer o Kini, tamošnjoj kulturi, gradovima, životu, Kinezima... Dolazak predsednika Narodne republike Kine Si Đinpinga bio je povod da ponovo objavimo razgovor sa Jankovićem.

08.05.2024

11:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set