• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /J. M.

31.01.2024

17:09

Ima dobrih ljudi! Danici i deci posle pažara, ministar Gašić platio stan za godinu dana!

J.M.

Vesti

Ima dobrih ljudi! Danici i deci posle pažara, ministar Gašić platio stan za godinu dana!

Podeli vest

Požar koji je izbio na Svetog Savu, krsnu slavu Danice Dimitrijević Petrović i njeno troje dece, uništio im je sve što su imali u podstanarskom stanu, ali su zato videli koliko imaju prijatelja koji su od prvog trenutka bili uz njih. Danica je u Kruševcu poznata kao osnivač humanitarnog udruženja, mnogima je pomogala, ali je, kaže, sudbina takva, da su joj sada dobri ljudi uzvratili.

Danas se, posle susreta s ministrom unutrašnjih poslova, Kruševljaninom Bratislavom Gašićem sa svojom decom uselila u stan, za koji je stanarina plaćena za narednu godinu.

- On je čovek od reči i šta obeća - ispuni. Kao ogromnu pomoć za nas, sa našim skromnim primanjima platio nam je stan za godinu dana, a rekao je da će pomoći da se trajno reši stambeno i pitanje mog zaposlenja. To je velika stvar za sve nas i ja znam, sada kada smo pred još jednim izazovom, da ću još više raditi i pomagati svima kojima je pomoć potrebna - kroz suze priča Danica, koja je tokom godina pomogla mnoge kroz udruženje "Mi pomažemo, priključite se i vi". 

Foto: J. M.

Danica sa decom u novom stanu

 

Zahvalna je Bogu što je sačuvao njenog sina Andriju koji je u trenutku požara bio sam kod kuće ali je bio priseban da odmah pozove komšije i vatrogasce.  

- Boleo me je stomak, pa nisam otišao na priredbu svoje sestre sa mamom i bratom. Prilegao sam malo, ali sam ubrzo osetio dim. Istrčao sam, pozvao vatrogasce, komšije da neko ne bude povređen i tek kada mi je komšinica donela jaknu i papuče, shvatio sam da sam istrčao bos i u majici - prisetio se Andrija.

 

U novom iznajmljenom stanu posetila ih je naša ekipa.

Iako su, kažu skromno, dobili veliku pomoć i podršku svih u gradu, najmlađi Aleksandar ima jednu želju:
- U stanu su mi izgorele sve ikone. Imao sam ikonu Svetog Save, Svetog Đorđa, Presvete Bogorodice, kandilo...ja sam dugo skupljao novac za njih i sada su izgorele - kaže Aleksandar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set