• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J. M.

28.01.2024

20:52

Tuga! Danici i njenoj deci sve izgorelo, baš na Svetog Savu! Nema kome nije pomogla, sad njoj treba da se uzvrati!

Društvene mreže

Vesti

Tuga! Danici i njenoj deci sve izgorelo, baš na Svetog Savu! Nema kome nije pomogla, sad njoj treba da se uzvrati!

Podeli vest

U požaru koji je na Svetog Savu izbio u stanu zgrade u kruševačkom naselju Rasadnik izgorelo je sve. Majka Danica i njeno troje dece, koji su se tu doselili pre mesec dana, ostali su bez ičega i to baš na dan svoje krsne slave...Niko od njih, ni od stanare zgrade, na sreću, nije povređen...

- Sveti Sava je naša slava, ujutru smo svi bili tu, a onda smo otišli u crkvu, a kako je ćerkica imala priredbu u školi, pošli smo da to ispratimo. Najstariji sin koji ima 13 godina, nije se osećao dobro i ostao je sam u stanu. Negde oko 15 sati nazvao me je i rekao da gori kuhinja i to je poslednje što sam čula od njega. Taksijem sam stigla do zgrade, sve je gorelo! - priča nam Danica Dimitrijević Petrović usred raščišćavanja stana u kome se sve oseća na paljevinu.

- Izletela sam i pokušala sam da uđem u zgradu, da ga nađem, vatrogasci su me sprečili. Isprva ga nisam videla, ali on me je tada ugledao, bio je okružen komšijama koji su mu ukazivali pomoć, jer je istrčao samo u majici i čarapama - priča Danica i zahvaljuje Bogu što se ništa strašnije nije dogodilo.

 

- Hvala Bogu! Ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se desi - dodaje svesna da je sad pre njom veoma težak period, jer nemaju ništa, a tu su živeli kao podstanari.

Kaže da su svi uređaji u kući bili isključeni i da ne zna šta bi mogao da bude uzrok požara.

- Za slavu smo hranu spremili ranije, sve je bilo isključeno. Vatrogasac nam je rekao da mogu biti instalacije, ali to još ne znamo. Šteta je ogromna, svuda je garež, prozori su popucali, izgorele naše, ali i stvari koje su bile u stanu, jer smo mi ovde podstanari tek mesec dana - kaže Danica i dodaje da se sa stanodavcima dogovorila da nadoknadi štetu.

Foto: prinstscreen

Tog dana su slavili Svetog Savu

 

Sa sinovima od 13 i 9 godina i ćerkicom od 11 smestila se kod svog strica...

- Stan je mali, moraćemo da nađemo drugi smeštaj. Stric je sinoć otišao u komšiluk, nezgodno je. Sreća u nesreći je da se javilo mnogo ljudi iz udruženja koji će mi pomoći da raščistimo stan, da spasimo šta se spasti da, jer sve je u garaži i vodi.

Danica Dimitrijević Petrović, osnivač je Udruženja "Mi pomažemo, priključite se i vi" i tokom godina, dobro je poznata u Kruševcu po mnogobrojnim humanitarnim akcijama u kojima je nesebićno pomagala i porodicama i pojedincima...Svake godine organizuje više takvih akcija, a sada je došlo vreme da se pomogne njoj...

Brojni Kruševljani već su putem društvenih mreža reagovali i apelovali da se pomogne Danici i njenoj deci. 
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set