• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

16.07.2023

17:28

Slike naše dece pedofilima se prodaju za pet centi! Internet stručnjaci upozoravaju  za Informer TV

Shutterstock

Live TV

Slike naše dece pedofilima se prodaju za pet centi! Internet stručnjaci upozoravaju za Informer TV

Podeli vest

Svako treće dete u Srbiji je žrtva digitalnog nasilja, upozorila je za Informer TV Katarina Jonev, stručnjak za bezbednost dece na internetu!

Neretko se dešava, dodaje ona, da se deca koja trpe nasilje trude da nanesu bol drugima i mimo svoje volje postaju nasilnici, ne da bi bili face i "in" u društvu već žele da pravda bude zadovoljena. Zato roditelji moraju da znaju šta im rade deca, da li imaju probleme, moraju da se bave svojom decom... 

Nije glavna stvar, napominje naša sagovornica, da im damo telefon u ruke i da tako "kupimo" i svoje i njihovo vreme.

- Današnja deca provode od sedam do devet sati na društvenim mrežama. To je nedopustivo, to je izgubljeno vreme, jer nisu ništa korisno uradili niti naučili. To je poražavajuće! Zato decu moramo da usmeravamo, da ih učimo pravimo vrednostima. A, ne da imamo 30 odsto dece i tinejdžera od sedam do 17 godina koji imaju neki od mentalnih poremećaja zbog negativnog uticaja društvenih mreža. Recimo, imate devojčicu koja se bori sa viškom kilograma, pogleda profile koji su puni fotošopiranih slika. Oni moraju da shvate da su na tim mestima svi srećni, zgodni, bogati, bez bubuljica... To nije realan svet - napominje Jonev.

Ona naglašava i da sve kreće od roditelja.

- Oni su ti koji vaspitavaju decu, uče ih, izvode na pravi put, a ne da tražimo krivce u mobilnim telefonima, medijima, raznim programima... Mame i tate moraju da znaju pravila igre. A, ne da pored svih apela i strašnih tragedija, današnji roditelji i dalje kače slike svoje dece koja su naga ili u kupaćim kostimima. Pa, da li vi znate da kada manijak napravi skrinšot takve fotografije vi njoj više ne možete ući u trag. Ona završava na pedofilskim sajtovima i prodaje se za tri do pet centi na crnom tržištu - ističe naša sagovornica. 

Foto: Zoran Sinko

 

Pored Katarine Jonev, gosti u današnjoj Temi dana na Informer televiziji bili su prof. Ilija Životić sa Instituta za bezbednost FIM i doktor komunikologije i pedagog Marija Ranđelović. Šta su pričali na temu sajber nasilja pogledajte u vidu ispod.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija