• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2023

10:22

Šiptari žele rat?! Lakić: Srpska vojska vraća Kosovo i Metohiju za 72 sata! (VIDEO)

Informer

Live TV

Šiptari žele rat?! Lakić: Srpska vojska vraća Kosovo i Metohiju za 72 sata! (VIDEO)

Podeli vest

O sukobima na Kosovu i Metohiji i teroru nad Srbima od strane premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija razgovarali smo na Informer Tv sa novinarom "Politike" Markom Lakićem i Markom Blažićem iz Centra za društvenu stabilnost.

Novinar Politike Marko Lakić navodi da je cilj Kurtija je da se proteraju Srbi sa Kosova i Metohije i etničko čišćenje, a da je za razmenu vatre u Banjskoj je kriv Aljbin Kurti.

- Cilj Kurtija je da se proteraju Srbi sa Kosova i Metohije i sve ovo što se radi, pucnjave i sukobi dalje dovode do konflikta ili etničkog čišćenja. Albanci imaju specijalne jedinice koje nadziru Srbe i sprovode konstantni teror. Razmena vatre u Banjskoj je dovelo do toga da imamo trojicu mrtvih Srba i jednog Albanca, a za sve je kriv Aljbin Kurti - rekao je Lakić.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Lakić

 

Prema rečima Marka Lakića Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je upozorio da će doći do eskalacija na prostoru KiM zbog Aljbina Kurtija i da srpska vojska može da vrati Kosovo i Metohiju za 72 sata.

- Albanci su sve dogovore su pogazili, a KFOR nije reagovao ni na koji način. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je upozorio još davno da će doći do eskalacija na prostoru KiM i to sve zbog Aljbina Kurtija. Smatram da srpska vojska može da vrati Kosovo i Metohiju za 72 sata i da dođe sve do Šar-planine - tvrdio je Lakić.

Obavezno pogledajte emisiju "Info jutra" u videu koji se nalazi u nastavku:

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Kurti od Kosova i Metohije napravio vojnu bazu i prekršio je sve sporazume koji su utvrđeni u Briselu, kao i da je situacija van kontrole i da je ovo ozbiljan sukob na prostoru Kosova i Metohije.

- Aljbin Kurti sprovodi teror nad Srbima otkako je postao premijer privremenih prištinskih institucija i zato je i došlo do sukoba između Srba i Albanaca. Kurti je od Kosova i Metohije napravio jednu veliku vojnu bazu i prekršio je sve sporazume i dogovore koji su utvrđeni u Briselu. Situacija je van svake kontrole i ovo je ozbiljan sukob na prostoru Kosova i Metohije - kazao je Blažić.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Blažić

 

Naš sagovornik ističe da mi nismo izazvali sukob, ovo je posledica konstatnog terora Aljbina Kurtija nad Srbima i da ako je neophodno srpska vojska će da uđe na sever Kosova i Metohije da zaštiti svoj narod.

Lažna kosovska vojska ne sme da bude na severu Kosova i Metohije i to je činjenica, a mi nismo izazvali sukob, ovo je posledica konstatnog terora Aljbina Kurtija nad Srbima. Kurtiju raste popularnost na Kosovu i Metohiji i njega podržavaju Albanci punom snagom da izaziva sukobe sa Srbima. Ako je neophodno da srpska vojska uđe na sever Kosova i Metohije da zaštiti svoj narod, to će se i desiti - zaključio je Blažić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija