• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2023

13:11

On živi već 20 godina sa HIV-om! "Tražio sam najbrži način da se ubijem"! (VIDEO)

Informer/shutterstock

Live TV

On živi već 20 godina sa HIV-om! "Tražio sam najbrži način da se ubijem"! (VIDEO)

Podeli vest

Potresna ispovest na Informer TV predsednika Saveza udruženja pacijenata Đurice Stankova o životu sa HIV-om već više od dve decenije.

Predsednik Saveza udruženja pacijenata Đurica Stankov ističe da je saznao 2004. godine da ima HIV i kada je došao do tog saznanja, osećao se loše i krivio je samog sebe.

- Davne 2004. godine, bio je prvi put klada sam radio test za HIV i on je bio negativan, ali neka sumnja mi je rekla da uradim opet i tada je bio pozitivan, a kada sam saznao da imam HIV osećao sam se jako loše i krivio sam samog sebe - naveo je Stankov.

Foto: Zoran Sinko

Đurica Stankov

 

Naš sagovornik dodaje i da su ga svi prijatelji napustili posle saznanja da ima HIV, ali da je u nekim trenucima želeo da sebi oduzme život, kao i da upravo zbog toga treba koristiti kondome.

- Svi prijatelji su me napustili kada sam saznao da imam HIV i smatram da to nisu bili pravi ljudi za mene. U nekim trenucima sam hteo da oduzmem sebi život i konstantno sam razmišljao kako da to uradim, a da to bude najbrže - rekao je Stankov i dodao:

- Jako je bitno da se kondomi koriste zbog zaštite od ne samo HIV-a, već i od mnogih drugih polnih bolesti, jer možete da živite i 10-15 godina ne znajući da imate HIV - zaključio je Stankov.

Celu emisiju Info dana pogledajte u videu ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija