• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2023

22:23

Zapad podržao invaziju na pojas Gaze?! Stručnjaci otkrivaju ko pomaže Izraelu i šta je cilj operacije!(VIDEO)

Shutterstock, Tanjug/AP, Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Zapad podržao invaziju na pojas Gaze?! Stručnjaci otkrivaju ko pomaže Izraelu i šta je cilj operacije!(VIDEO)

Podeli vest

Tema dana na Informer TV bila je invazija izraelske vojske na pojas Gaze uz potencijalnu pomoć SAD. Zbog čega se ovo dogodilo i ko je sve umešan u sukob, odgovaraju nam gosti analitičar Ivan Miletić, novinar Slobodan Samardžija i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

Novinar Slobodan Samardžija tvrdi da su Amerikanci znali za izraelsku invaziju u Gazi, kao i da žele da učestvuju u tom sukobu i pomognu Izraelu da uništi i očisti pojas Gaze od Hamasa, ali i uz civilne žrtve.

Amerika je lagala sa ciljem da prikriju nameru da će početi invazija u Gazi i sumnjam da Amerikanci nisu znali da će doći do napada Izraela. Amerikanci ne žele da propuste sukob u nekoj zemlji i gde god njihova noga stupi, smatraju da imaju pravo da učestvuju u konfliktima i Amerika se vrlo jasno izrazila da će slati svoje ljude u pojas Gaze, koji Izraelci žele da potpuno unište i očiste od Hamasa, ali uz civilne žrtve - rekao je Samardžija.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Slobodan Samardžija

 

Analitičar Ivan Miletić smatra da su Amerikanci i Izraelci vrlo jasno dali do znanja da će započeti jaku operaciju protiv Hamasa i da je cilj izraelske invazije da se potpuno uništi pojas Gaze i Palestina.

- Smatram da su Amerikanci i Izraelci vrlo jasno dali do znanja da će započeti jaku operaciju protiv Hamasa. Veliki broj državljana Izraela ima državljanstvo i SAD, što dalje implicira da Sjedinjene Države itekako podržavaju izraelsku vojsku. Ovo nije izolovan sukob, ovo je sukob širih razmera, a dodatno će se pojačati priključivanjem Amerike, Hezbolaha i ostalih zemalja Bliskog istoka. Cilj ove invazije je da se potpuno uništi pojas Gaze i Palestina i da se postavi izraelska okupaciona vlada  - kazao je Miletić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ivan Miletić

 

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić ističe da broj taoca ne prestaje da raste i da rakete vrše uništenje na obe strane, a da se situacija dodatno komplikuje pritiskom porodica kidnapovanih osoba.

- Na večerašnjoj konferenciji u Izraelu održana uz premijera Netanjahua i izraelskog ministra odbrane razmatralo se o taocima koji su zarobljeni od strane Hamasa, ali broj taoca ne prestaje da raste. Puno raketa vrši uništenje na obe strane i velika su uništenja prisutna u Izraelu, a situacija se komplikuje dodatno pritiskom porodica kidnapovanih osoba - naveo je Nikolić.

Foto: Informer printscreen

Aleksandar Nikolić

 

Naš sagovornik dodaje i da Hamas neće lako popustiti pod invazijom, a da su sve učestalija izraelska raketna i tenkovska dejstva na granici sa Libanom, što može da dovede do sveopšteg sukoba.

- Kopnena invazija vojske Izraela je u toku i izvedeno je preko 160 raketnih udara u poslednjih 24 časa. Jedna i druga strana će proći sa velikim gubicima, jer Hamas neće lako popustiti pod invazijom, a sve učestalija su izraelska raketna i tenkovska dejstva na granici sa Libanom što može da dovede do sveopšteg sukoba - zaključio je Nikolić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija