• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

13:28

Tijago otkriva sličnosti svoje zemlje sa Srbijom: Jedemo pasulj i stavljamo kese jednu u drugu! (VIDEO)

Informer/shutterstock

Live TV

Tijago otkriva sličnosti svoje zemlje sa Srbijom: Jedemo pasulj i stavljamo kese jednu u drugu! (VIDEO)

Podeli vest

O životu u našoj zemlji, ali i o sličnosti Srbije sa Brazilom, pričao je na Informer TV Tijago Fereira, koji već 13 godina živi ovde.

Influenser Tijago Fereira ističe da živi već 13 godina u Srbiji i da ono što pričaju po svetu nije istina, jer kažu da smo opasni i divljaci, a zapravo smo divni i gostoprimljivi i da imamo prelepu istoriju i kulturu, kao i da je oženio našu ženu sa kojom ima ćerku.

- Mnogo volim Srbiju i živim već 13 godina u Srbiji, a prvi dolazak u ovu zemlju je bio veliko iznanađenje. Sve što pričaju po svetu nije istina, jer kažu da ste opasni i divljaci, a zapravo ste divni i gostoprimljivi i imate prelepu istoriju i kulturu. Moja žena Dunja je pre deset meseci donela na svet devojčicu koju smo nazvali Viviana, a rodila se u kućnim uslovima  - rekao je Fereira.

Foto: Zoran Sinko

Tijago Fereira

 

Naš sagovornik dodaje i da su mu padeži predstavljali problem kada je počeo da uči srpski i da su najveće sličnosti ljubav prema fudbalu, uživanje u životu, ali i jedenje pasulja i držanje kesa u drugim kesama.

- Ćirilica kao pismo nije teška, ali su mi zato padeži predstavljali problem kada sam počeo da učim srpski. Najveća sličnost Srbije i Brazila je da volimo fudbal i iako nismo najjači na svetu uvek nađemo način da se zabavimo i uživamo u životu, a ostale sličnosti su i da u Brazilu jedemo pasulj, a držimo i kese u drugim kesama - zaključio je Fereira.

Ne propustite da pogledate celu emisiju Info dana u videu koji se nalazi ovde:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija