• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.01.2024

12:50

Stres je uvek povezan sa apetitiom! Evo kako ispravno da radite detoks organizma! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Stres je uvek povezan sa apetitiom! Evo kako ispravno da radite detoks organizma! (VIDEO)

Podeli vest

Za osobu koja ne može da utoli glad i žeđ u narodu se kaže da "ima gladne oči", ali krajem decembra i početkom januara glavno pitanje koje se postavlja je "Zašto se prejedamo tokom novogodišnjih praznika?". Na ovu temu u "Info danu" razgovarali smo sa nutricionistom Vericom Đokić.

U periodu smo godine kada se slavi i proslavlja. Pored međunarodnih tu su i verski praznici koji u Srbiji imaju posebno značenje. Vodimo računa gde ćemo i sa kim dočekati Novu godinu, šta ćemo da obučemo i koga ćemo prvo poljubiti, ali više od svega čini se da se bavimo onim što ćemo u najluđoj noći i svih tih dana  biti da pojedemo i popijemo.

Nutricionistkinja Verica Đokić objasnila je da hedonizam nije nšta drugo nego potreba da se na pogrešan način nadomesti nešto što nam nedostaje.

Foto: Zoran Sinko

Verica Đokić

-Nedostatak zagrljaja i ljubavi u našim životima, na primer. Jedan od načina da se to nadomesti je hrana. Ne postoji osoba koja na određenu stresnu situaciju ne reaguje hranom, bilo da će jesti manje ili više. Varenje hrane na taj način nije kvalitetno. Logičniji princip bio bi da smanjimo hranu jer ona ne može da se vari. Ljudi u tim situacijama jedu slatkiše i loše vrste hrane. Metabolizam je drugi nervni sistem, to je velika istina o našem telu- navela je Verica Đokić.

Ona je objasnila na koji način možemo ispravno da radimo detoks celog organizma.

-Prvi korak je promišljanje o životnom detoksu: šta i koga treba izbaciti iz života. Toksične ljude treba izbacivati kao toksičnu hranu. Detoks ima svoja osnovna pravila. Ono zbog čega ne opstajemo u detoksu je zbog toga što to ne radimo pravilno. Druga greška je ta što je on neizbalansiran. Da bi mogli da sprovedemo detoks treba da ispoštujemo nekoliko pravila: detoks ne treba da sadrži više od 5 namirnica, da mora da u sebi sadrži vlakna i vitamine i da bude uvremenjen- rekla je nutricionistkinja.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija