• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.04.2024

13:14

(VIDEO) Problemi na Filozofskom fakultetu u NS mnogo su značajniji nego što se čini! Odjednom je Vojvodina u centru pažnje! To nije slučajno!

Masha Bandjur

Live TV

(VIDEO) Problemi na Filozofskom fakultetu u NS mnogo su značajniji nego što se čini! Odjednom je Vojvodina u centru pažnje! To nije slučajno!

Podeli vest

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev bio je gost "Info jutra". On je govorio novonastaloj situaciji u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu, ali i o tenziji koje se veštački pravi u čitavoj Vojvodini. On je takođe govorio odnosima naše zemlje sa Zapadom, ali se osvrnuo i na ratna dejstva koja se dešavaju po celom svetu i prete Trećim svetskim ratom.

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev smatra da su najveći neprijatelji Srbije zapravo sami Srbi koji svojoj sopstvenoj zemlji žele zlo.

-Srbija je svakako u nezgodnijoj situaciji zbog te naše srpsko - srpske netrpeljivosti. Ni jedna ni druga strana, ni opoziciona ni poziciona ne traži zajednički faktor oko koga se mogu okupiti. Vidimo da se strasti gomilaju na nekim efemernim činjenicama. Pre dva dana napadnuti su aktivisti u Novom Sadu. U centru pažnje je severna srpska pokrajna i mislim da to nije slučajnost. Srbiji se otvaraju problemi na svim onim tačkama gde bismo mogli da imamo probleme. Svi ovi problemi na Filozofskom fakultetu u NS imaju veliki značaj, mnogo veći nego što im se pripisuje. U Vojvodini postoje kritične mase koje bi mogle da naprave probleme Srbiji koji nam apsolutno nisu potrebni - rekao je Đurđev.

Foto: Masha Bandjur

Aleksandar Đurđev

On je komentarisao da se situacija sa zapadnim zemljama promenila i da nisu svi na zapadu protiv Srbije.

-Kad je reč o kolektivnom Zapadu, to više nije tako homogena struktura. Zaista tamo i dalje postoje centri moći koji nama ne žele dobro. Izbori u Nemačkoj pokazaće da i tamo postoje ljudi koji ne misle da je Kosovo nezavisna država i da tamo žive Kurtijevi teroristi. Neophodno je da budemo budni, da pratimo sve države i sve prostore. Rusija je mogla da se osloni na Republiku Srbiju da nećemo uvesti sankcije iako trpimo velike posledice zbog toga. To je još jedna tekovina ove vlasti koju zaista pohvaliti - naveo je Đurđev.

On komentarisao je reči koje sve češće čujemo na sve strane vezane za početak Trećeg svetskog rata.

-Po broju žrtava i razaranja ovo prevazilazi svetski sukob, svetski rat. Ono što je važno je da mi vodimo računa kako će sve to uticati na Srbiju. Energetska postrojenja i fabrički krugovi takođe su ciljevi u ovim sukobima. Vidimo da skoro dve godine koliko sve ovo zajedno traje, Srbija je izbegla sukobe na Kosovu i Metohiji što je pozitivna tekovina ove vlasti. Uspeli smo tamo da sačuvamo dobar deo naroda. Država Srbija je dužna da zaštitit naš narod na Kosovu, a to uključuje i vojnu zaštitu - rekao je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija