• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2022

09:07

MISLILI SMO DA VIKTOR IMA UPALU UHA, A OTKRILI SMO DA BOLUJE OD RAKA Metastazirao je u vratu, lobanji i koštanoj srži

printscreen

Društvo

MISLILI SMO DA VIKTOR IMA UPALU UHA, A OTKRILI SMO DA BOLUJE OD RAKA Metastazirao je u vratu, lobanji i koštanoj srži

Podeli vest

Majka malenog Viktora pre samo nekoliko dana mislila je da njen sin ima bezazlenu upalu uveta, međutim kada su otišli kod lekara sačekala ih je strašna dijagnoza - neurobalstom

Neuroblastom je maligno oboljenje u kom ćelije raka nastaju u nervnom tkivu nadbubrežne žlezde, nervnih struktura vrata, grudnog koša ili kičmene moždine. Njen nasmejan dečan, pun života, elana i želje za igrom počeo je da gubi snagu i kompni iz sata u sat, iz dana u dan. Mališan više ne može da stane na svoje noge, ne može da se sam uspravi u sedeći položaj, oko je počelo da mu beži jer ga tumor pritiska. A do pre nekoliko dana sve je delovalo u redu. 


Viktorovi roditelji su odmah pisali najboljim svetskim bolnicama u koje mogu dečaku da pruže šansu da preživi. Njegova hrabra mama je podelila njihovu priču na svom Instagram profilu i pozvala ljude da pošalju broj 1310 na 3030 kako bi njen sin dobio najbolje lečenje i priliku da odraste.
- Znate da sam protiv toga da se deca eksponiraju na društvenim mrežama, ali nažalost došao je trenutak kada želim da svi vidite ovo milo lice. Ovo nasmejano dete, puno života koje je zadesilo nešto što nikako nije zaslužilo. Došli smo kod lekara misleći da ima upalu uva. Posle nedelju dana smo shvatili da se radi o mnogo ozbiljnijoj stvari ali dijagnoza do koje se došlo nam nije bila na kraj pameti. Neuroblastom. Sama reč zvuči loše i toliko ozbiljno
- napisala je ona i dodala.
- Prošle nedelje su napokon uspeli da pronađu primarni tumor 9x7x6 cm u stomaku, dve metastaze u vratu, jedna u lobanji ispod oka i u koštanoj srži što ga svrstava u najtežu 4 kategoriju bolesti. Čekamo ponovni nalaz pluća pošto kada smo hospitalizovani, videli su na plućima nešto za šta su mislili da je upala.

 

 


Ova neustrašiva mama se iskreno nada da će njen sin pobediti u najvažnijoj životnoj borbi.
- Ja znam da će Viktor imati snage da izdrži sve što sledi, možda već sada ima više snage i hrabrosti nego svi mi. Pitali smo se zašto on, kako naše dete. To se pita svaki roditelj, ali odgovora nema.Milion puta sam pomislila kako li je tim ljudima, kako ne mogu da zamislim kroz šta prolaze i kako ja ne bih preživela. Ali to je trenutak kada je potrebna sva snaga, kada treba biti jak zbog deteta, kada mu treba biti oslonac i podrška jer upravo ono prolazi kroz najgore. Bili ste uz nas ovoliko dugo i nadam se da ćemo se kroz par meseci ponovo družiti kada Viktor bude dobro i kada bude bio spreman za nove dogodovštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija