• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

12.03.2023

09:49

RANA NA SRCU SE MOGLA REŠITI! Doktor objašnjava šta se dešavalo u operacionoj sali kada su uneli Đinđića: JETRA BILA RAZNETA NA HILJADU KOMADIĆA

printscreen

Društvo

RANA NA SRCU SE MOGLA REŠITI! Doktor objašnjava šta se dešavalo u operacionoj sali kada su uneli Đinđića: JETRA BILA RAZNETA NA HILJADU KOMADIĆA

Podeli vest

Premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je ispred zgrade Vlade 12. marta 2003. godine. Kardiohirurg prof dr. Miljko Ristić bio je u operacionoj sali kad su uneli teško ranjenog Đinđića.

Doktor koji je pokušao da spase život Đinđiću gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić otkrio je do sada nepoznate detalje o slučaju koji je obeležio srpsku istoriju.

Foto: printscreen RTV Pink

Miljković je govoreći o povredama koje je Đinđić imao rekao da je ulazna rana bila sa desne strane grudnog koša, a izlazna rana na levoj strani grudnog koša nešto niže.

- Dakle, metak je upućen sa visine jer nije imao horizontalni put. Za mene predstavlja dilemu da li je premijer ulazio glavom prema vratima zgrade vlade ili leđima. Nije logično. Ako je ulazio glavom prema vratima, pod tim okolnostima, nemoguće da je pucano iz ulice za koju se sumnja već je metak došao iz totalno suprotnog pravca - rekao je Miljko Ristić.

Foto: printscreen RTV Pink

Kako je dodao, Đinđić je imao veliku ranu na srcu.

- To se moglo hirurški rešiti međutim, primetili smo da nešto nije u redu. Odlučili smo da otvorimo stomak i odatle je izašla ogromna količina krvi. Jetra je bila razneta na hiljadu komadića - rekao je.

Miljković je dodao da je metak koji je pogodio Đinđića imao je razornu bočnu silu, takozvani dum-dum metak.

Foto: printscreen RTV Pink

Bivši premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je u atentatu na stepeništu zgrade sedišta Vlade Srbije oko 12.30 sati na današnji dan pre 20 godina. Metak mu je prošao kroz srce, hitno je odveden u bolnicu.

Oba metka je iz snajpera sa 130 metara udaljenosti iz zgrade u Admirala Geprata ispalio pripadnik crvenih beretki Zvezdan Jovanović koji je kasnije pravnosnažno osuđen na 40 godina zatvora. Od drugog ispaljenog metka teško je ranjen šef obezbeđenja Milan Veruović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hercegov grad

pre 1 godinu

Ko je ispalio metak i odakle, je samo lupetanje po scenariju tadasnje vlasti ,koja je zelela da prikaze tako situaciju.Nije mu bilo spasa jer je metak razorio .ne samo srce nego i druge organe.Taj koji je pucao, znao je da sa takvim oruzjem ne moze promasiti srce.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15