• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

05.10.2023

14:57

Besplatne vozne karte za put po Evropi: Evo kako mladi mogu da konkurišu

Shutterstock

Društvo

Besplatne vozne karte za put po Evropi: Evo kako mladi mogu da konkurišu

Podeli vest

Mladi iz Srbije rođeni 2005. godine mogu da konkurišu za 38.000 besplatnih voznih karata za putovanje po Evropi u periodu između 1. marta 2024. i 31. maja 2025. godine.

Prijavljivanje traje do 18. oktobra u podne, prenosi Dojče vele.

Evropska komisija objavila je početak sledeće runde programa putovanja "Diskaver EU" ("Otkrij EU"), a u njemu mogu da učestvuju državljani zemalja EU, kao i Islanda, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Turske i Srbije.

Ko želi da osvoji besplatnu kartu, prvo mora da pokaže svoje znanje u jednom kratkom kvizu.

Pobednici mogu da putuju širom Evrope do 30 dana u periodu između 1. marta 2024. i 31. maja 2025. Program je namenjen mladima od 18 godina, odnosno, za kartu mogu da učestvuju svi koji su rođeni od 1. januara, do 31. decembra 2005. godine. Učesnici sa invaliditetom ili zdravstvenim problemima mogu da povedu pratnju.

Inicijativa "Diskver EU" započela je 2018. godine i bila je zamisao aktivista Vinsenta-Imanuela Hera i Martina Špera.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija