• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

08.01.2024

09:22

Ledeni dani pred nama! Meteorolog Todorović otkrio kada nas čeka skok temperature

Printscreen

Društvo

Ledeni dani pred nama! Meteorolog Todorović otkrio kada nas čeka skok temperature

Podeli vest

Izašli smo iz toplog perioda i nalazimo se u pravoj zimi, kaže za RTS meteorolog Nedeljko Todorović. Do kraja sedmice ledeni dani, u petak dodatni hladni vazduh i još malo snega. Posle ledenih dana uslediće mali skok temperature između 15. i 18. januara, pa opet zahlađenje, dodaje Todorović.

Proleće je bilo u decembru i januaru, ali noćas je stigla prava zima. Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je jutros u Beogradu izmeren centimetar snega, a u pitanju je gradska sredina.

U Požegi ima šest centimetara snega, na Zlatiboru je palo novih 20 centimetara snega.

- Danas će se zadržati hladno vreme sa snežnim padavinama, na Kopaoniku još nije počeo da pada sneg, ali će ga biti danas. U zapadnoj i delu centralne Srbije, na području Beograda i južne Vojvodine, danas će biti nešto više snežnih padavina - rekao je Todorović.

Sutra još snega, najmanje u Negotinu

Prema njegovim rečima, sutra će biti još malo snega, a najmanji izgledi za stvaranje snežnog pokrivača su u Negotinu.

Međutim, u većini mesta će biti, kako kaže, nekoliko centimetara snega, ponegde i do 10 centimetara. U Beogradu između pet i 10 centimetara snega.

U planinskim predelima, pre svega zapadne Srbije, biće novog snega, Zlatibor je već dobio 20 centimetara.

- Bilo bi snega u istočnoj i jugoističnoj Srbiji, a na planini Kukavici već ima do 25 centimetara, a biće ga još. To nije prava visina snega - napominje Todorović. 

Ledeni dani pred nama

Meteorolog ističe da će u planinskim predelima biti desetak ledenih dana, na visininama iznad 1.000 metara.

- Do kraja sedmice u većini mesta u nižim predelima biće ledeni dani – temperatura će sve vreme biti ispod nule, može jedan stepen da prekorači. U petak će pristići dodatna količina hladnog vazduha iz istočne Evrope, možda će biti malo snega, ali manje količine nego danas i sutra - naveo je Todorović. 

Pravi ledeni dani bi se zadržali do subote uz naglasak da bi minimalne temperature bile između minus pet i i minus deset, a u subotu bi bilo još dva-tri stepena hladnije, reč je o jutarnjim temperaturama, dodaje.

Vreme do kraja januara

Posle ledenih dana uslediće mali skok temperature početkom naredne sedmice, između 15. i 18. januara, a posle verovatno još jedno zahlađenje slično ovome, oko 20. januara ili posle toga. Todorović napominje da će se taj ritam nastaviti.

- Povremeni periodi od po pet do sedam dana hladnog vremena – počne kiša pa sneg i to je naša zima ustvari - zaključio je Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija