• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.02.2024

14:20

"Želja mi je da kupim i konja"  Zoran je najmlađi farmer u Srbiji: Vreme na internetu provodi samo kada je crveno slovo! (FOTO)

RINA

Društvo

"Želja mi je da kupim i konja" Zoran je najmlađi farmer u Srbiji: Vreme na internetu provodi samo kada je crveno slovo! (FOTO)

Podeli vest

Dečak koji na najbolji način pokazuje da još uvek u Srbiji ima mladih koji nisu pali pod uticaj savremenih trendova i društvenih mreža, živi u čačanksom selu Ježevica i zove se Zoran Knežević.

Pre nekoliko godina nabavio je svoje prve životinje i od dečje igre osnovao svoju malu, ali punu i raznovrsnu farmu.

- Moje prve životinje su bili pačići od kojih je sve krenulo, pa sam potom nabavio zečeve, kao i sve ostalo, želja mi je da napunim štalu i da uzgajam bikove, nakon njih mi je želja da kupim i konja - rekao je kroz osmeh ovaj dečak.

Na Zoranovoj farmi iako uzgaja krupnu stoku zna se red, disciplina je svuda, a njemu, kako kaže ništa ne pada teško, jer kada je sve pod konac stiže i u školu na vreme.

- Svakog jutra ustajem oko sedam sati, a danima kojima idem u školu ustajem u šest i hranim moje životinje, prvo započinjem tako što donosim biku i teletu koncentrat i silažu. Kasnije ovcama donosim seno i namirujem živinu, a za kraj tih aktivnosti svima im donosim vodu, čime završavam te jutarnje poslove u štali. Sve te životinje su moja briga i za mene su velika ljubav, nije mi teško da ih ujutro nahranim, jer pre svega volim taj posao i želeo bih da nastavim time da se bavim - rekao je Zoran.

Kada su u pitanju savremeni trendovi, internet, igrice i slično, Zoran prati sve što se dešava, ali ima svoje prioritete.

- Generalno ne mogu da kažem da ne koristim telefon, koristim u mnogo manjem vremenskom periodu, nego moji drugari, ali moja farma zahteva zaista veliki posao i vreme, pa jedino uveče imam više slobodnog vremena. Inače, ne igram igrice, više volim realističan rad - pojasnio je on.

Ovaj vredan i neobičan dečak već ima percepciju svoje budućnosti, koja se poprilično razlikuje od vizija koje imaju njegovi vršnjaci.

- Svoju budućnost vidim na selu, vidim sebe kroz svoj rad, jer bolje mi je selo od grada, prvenstveno zbog zdravog načina života, čistijeg vazduha i bolje provedenog vremena, nego u gradu - nagalasio je Zoran.

Njegovi roditelji ovog dečaka u potpunosti podržavaju, a pored rada na svojoj farmi on radi i ostale poslove na gazdinstvu, poput majstorskih veština, priča Zoranov otac Nele Knežević.

- On je tu da mi pomogne i u drugim poslovima na gazdinstvu, kad god nisam ja tu i dok ne dođem sa posla on je  tu i odradi sve one poslove koje može sam.  Na telefonu ga vidim samo onda kada zaista nema šta da radi, obično prati životinje gleda kako da kupi, proda, razmeni. Najviše vremena na telefonu provodi crvenim slovom - kaže otac ovog vrednog dečaka.

Takođe, majka Tanja ne krije zadovoljstvo što sin, iako mlad ima svoju viziju, a podrška svakako neće izostati.

- Prosto nas je sve iznenadio, mi se ovim poslom nismo bavili, zavoleo je životinje, mi smo ga kao roditelji podržali. On je dečak koji stvarno uživa u svemu tome što radi, pokazao je interesovanje za poljoprivredu i životinje. Planira da ima farmu i želja mu je da bude uspešan poljoprivrednik, međutim, naravno na prvom mestu mu je da završi školu - zaključila je majka Tanja.

Dakle, Zoran je najmlađi domaćin u Srbiji i u potpunosti opravdava poverenje svojih roditelja, a na svojoj realnoj farmi ima mnogo više životinja od onih koji ih imaju u virtuelnom svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija