• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

05.03.2024

12:06

Nalazi se na specifičnom magnetnom polju i za nju je čuo čitav svet: U ovoj srpskoj banji sve je popunjeno, traži se mesto više

Rina

Društvo

Nalazi se na specifičnom magnetnom polju i za nju je čuo čitav svet: U ovoj srpskoj banji sve je popunjeno, traži se mesto više

Podeli vest

Popularnost jedne od najpoznatijih srpskih banja i dalje ne jenjava. Interesovanje sa Atomsku banju Gornja Trepča o kojoj je pisao i čuveni Gardijan je veliko, a smeštajni kapaciteti se brzo popunjavaju. Gosti stižu sa svih strana sveta, ali ipak prednjače domaći posetioci koji su upoznati koliko je lekovito ovo mesto.

- Kapaciteti se pune i sve je veće interesovanje domaćih turista, jer su se ljudi nekako više okrenuli prirodi i dolaze ovde kod nas na termomineralnu vodu koja je jedinstvena iu Evropi u svetu, beže od svakodnevnog stresa i gradskIh sredina i ovde pronalaze mir. Nalazimo se na 460 metara nadmorske visine, jakom magnetnom polju, tako da sam boravak ovde u Atomskoj banji je sam po sebi terapija”, rekao je za RINU Nenad Mladenović, direktor marketinga Atomske Banje.

Kada su u pitanju vaučeri, takođe, vlada veliko interesovanje, a prvi kontigent od 100 000 vaučera podeljen je u rekordna prva dva sata.

- Očekujemo sada svi taj novi broj vaučera koji će Ministarstvo odobriti, naši potencijalni korisnici usluga već imaju spremne rezervacije. Poslali smo više od 3 000 rezervacija, tako da onog trenutka kada bude objavljeno, verujemo da će naši gosti biti u poštama i ostvariti svoje pravo na subvencionisani odmor”, kazao je Mladenović.

Foto: Rina

 

 

Što se tiče turističke ponude grada Čačka, ona je raznovrsna, zabeležen je veoma uspešan nastup na Sajmu turizma u Beogradu gde je prezentovano sve ono što jeste turizam grada na Moravi.

Foto: Rina

 

 

- Između ostalih Atomska Banja je pravi turistički biser, naravno, tu je i nezaobilazna ovčarsko-kablarska klisura, Ovčar Banja koja je i dalje u revitalizaciji, koja se i dalje gradi, pa očekujemo i završtek nekih najvažnijih projekata, poput vidikovca na Kablaru u toku ove godine. Naravno, tu je i jezero Međuvršje, kulturno – istorijski spomenici, kulturno – istorijsko bnasleđe u samom centru grada. Takođe, moram reći da Čačak standardno beleži dobar porast u nekoliko procenata noćenja, pa između ostalog sam grad, sam Čačak su imali zaista veliko povećanje dolazaka broja turista za skoro 10 odsto”, rekao je Vojin Jakovljević, direktor TO Čačak.

Foto: Rina

 

 

Na nedavnom Sajmu turizma u Beogradu, štand TO Čačak je bio dobro posećen, ostavreni su brojni i dobri kontakti.

- Između ostalog imali smo i nagradnu igru za koju je učešće uzelo dosta posetilaca, imali smo i posetu predsednika države na našem štandu, koji se zanimao I interesova za projekte u ovčarsko-kablarske klisuri I projkete koje imamo na jezeru Međuvršje, u Ovčar Banji i na Kablaru, tako da mi smatramo da smo imali zaista dobar sajam da smo zaista dobro prezentovali naš grad”, zaključio je Jakovljević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija