• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

12.03.2024

09:31

Ova banja nalazi se na samo pola sata od Beograda: Porede je sa banjama u Nemačkoj, a cena smeštaja 20 evra

printscreen

Društvo

Ova banja nalazi se na samo pola sata od Beograda: Porede je sa banjama u Nemačkoj, a cena smeštaja 20 evra

Podeli vest

Banjski turizam u Srbiji veoma je razvijen, a poseban procvat banja desio se u poslednjih par godina.

Nekima i nije toliko poznato da se na samo pola sata od Beograda nalazi pravo lečilište, ali i odmaralište za sve koji vole da uživaju u prirodni. Radi se Obrenovačkoj banji koja je smeštena na samom ulazu u Obrenovac.

Obrenovačka banja nalazi se na 28 kilometara od Beograda. Ova banja postoji od 1898. godine, kada su sasvim slučajno otkrivene mineralne vode u Obrenovcu. Mineralno kupatilo izgrađeno je 1900. godine, a obnovljeno 1928. godine.

Nakon otkrivanja lekovite vode urađeno je i ispitivanje kojim je utvrđeno da je u pitanju lekovita sumporna voda koja je bogata natrijumom i sumporom. Doktor Marko leko tada je uporedio vodu iz Obrenovačke banje sa vodom čuvene nemačke banje Vajlbah i rezultati su bili odlični. On je utvrdio da je hemijski sastav sličan, ali i da voda iz Obrenovačke banje ima više sumpora od mnogih poznatijih banja u Evropi.

Cene smeštaja u Obrenovačkoj banji

Smeštaj u blizini Obrenovačke banje može se naći po pristojnim cenama. Cena prenoćišta u proseku iznosi oko 25 evra.

Pronašli smo jedan apartman u Obrenovcu u kom je prenoćište 20 evra. Radi se sada o jednosobnom apartmanu od 34 kvadrata. Nalazi se u centru Obrenovca. Apartman poseduje kuhinju, kupatilo, spavaću sobu, dnevnu sobu. Od dodatne opremljenosti ima parking i internet.

Drugi apartman koji smo pronašli nalazi se nedaleko od Obrenovačke banje. Apartman ima 40 metara kvadratnih. Cena prenoćišta je 25 evra. Apartman poseduje terasu, parking, a u apartmanu je dostupan i internet.

Pronašli smo i nešto skuplji, ali i veći apartman u Obrenovcu. Nalazi se u centru Obrenovca, a njegova površina iznosi 92 kvadrata. Ima vrt, ali i terasu. Cena prenoćišta je 34 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija