• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

18.12.2023

11:06

Nebojša Bakarec: Totalna i apsolutna pobeda Vučića i SNS! Rezultati izbora 2023.

Marko Đoković

Kolumne

Nebojša Bakarec: Totalna i apsolutna pobeda Vučića i SNS! Rezultati izbora 2023.

Podeli vest

Juče su bili izbori. To je bio dan kada je narod bio sudija. Dan kada je narod odlučivao kako dalje. Dan kada je narod iskazao svoju volju. Dan kada je narod izrazio svoj stav o vlasti i opoziciji. Izborni dan je uvek svečan dan, važan dan. Najvažniji dan. Ovi izbori su bili presudni izbori. Juče je narod odlučio da želi da nastavimo da se razvijamo, da želi idemo napred u budućnost. Narod je odlučio da nećemo da se vraćamo u mračnu prošlost koju predstavlja Đilasova koalicija, onu prošlost do 2012. godine, u vreme nezaposlenosti, uništavanja ekonomije, kriminala i korupcije, odricanja od KiM, u vreme kada su namesnici Srbije bili tajkuni i zapadni ambasadori, u vreme sramno niskih penzija, plata i davanja porodicama sa decom, u vreme kada nisu građene bolnice, putevi, pruge, fabrike. Narod je jasno rekao da to neće. Narod je još jasnije rekao šta hoće. Narod je podržao predsednika Aleksandra Vučića i SNS, i odlučio je da nastavimo pravim putem, da nastavimo da uzdižemo Srbiju, da gradimo Srbiju, da gradimo nove škole, vrtiće, bolnice, autoputeve, pruge, infrastrukturu, da nastavimo da dovodimo strane investitore, da nastavimo da podižemo penzije i plate, da nastavimo da podižemo standard, da nastavimo da lečimo decu od retkih bolesti, da nastavimo da podižemo dotacije porodicama sa decom, da nastavimo da štitimo i pomažemo srpski narod na Kosovu i Metohiji, i da nastavimo da vodimo samostalnu i uravnoteženu politiku. Narod je odlučio da Srbija ne sme da stane! Narod je odlučio da će SNS da formira novu Vladu Republike Srbije. Narod je odlučio da će SNS da formira novu Vladu Pokrajine Vojvodine. Narod je odlučio da će SNS i dalje da vodi grad Beograd i da izabere gradonačelnika.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Republika Srbija (250 poslanika). Prema poslednjim podacima RIK, na osnovu 7.832 obrađenih biračkih mesta od ukupno 8.273 na parlamentarnim izborima, SNS 46,89% ili 128 mandata, „Srbija protiv nasilja“ 23,33% ili 65 mandata, SPS 6,6% ili 18 mandata, NADA 5,02% ili 13 mandata, „Mi – glas iz naroda“ Nestorović 4,68% ili 13 mandata, SVM 6 mandata, Zukorlić 3 mandata, Ugljanin 2 mandata, Albanci 1 mandat, Ruska stranka 1 mandat. Dveri i Zavetnici 2,79%  ili (0) nula mandata.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Pokrajina Vojvodina (120 poslanika). Prema poslednjim podacima RIK i PIK, na osnovu 1.656 od 1.776 obrađenih biračkih mesta u pokrajini Vojvodini, lista SNS 48,14% ili 68 mandata, „Srbija protiv nasilja“ 20,92% ili 29 mandata, SPS 5,14% ili 7 mandata, SVM 6,64% ili 9 mandata, NADA 4,98% ili 6 mandata. Ruska stranka 1 mandat. Lista „Mi – glas iz naroda“ Nestorović na pokrajinskim izborima nije imala listu! Dveri i Zavetnici 2,29% ili 0 nula mandata.

Foto: Nebojša Bakarec/Printscreen

 

Grad Beograd (110 odbornika). Prema poslednjim podacima IPSOS-a i CESIDA na osnovu 90,2% uzorka, SNS je osvojio 39% ili 49 mandata, „Srbija protiv nasilja“ 34% ili 42 mandata, NADA 5,9% ili 7 mandata, Mi – Branimir Nestorović 5,3% ili 6 mandata, a SPS 5% ili 6 mandata. Dveri i Zavetnici 2,8% ili 0 nula mandata.

Očekuju nas mnoga iskušenja. Nasilni deo opozicije - Đilasova koalicija najavljuje haos, nasilje i nerede. Podsetiću da je ta Đilasova koalicija generator nasilja u srpskom društvu. Razobručeno nasilje desetak stranaka koje čine Đilasovu koaliciju je stvorilo toksičnu atmosferu u delu društva. Ta bolesna atmosfera koju je kreirala i generisala Đilasova koalicija, je stvorila plodno tle za dve strašne tragedije koje su se dogodile u maju ove godine. Srećom, ogroman deo društva, predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, ima ogromnu snagu da se suprotstavi ovom toksičnom zagađenju i nasilju koji dopiru iz opozicije. Predsednik Vučić i SNS se nasilju opozicije suprotstavljaju pre svega uzdizanjem Srbije, građenjem Srbije, lečenjem Srbije. Aleksandar Vučić leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Predsednik Vučić i SNS se nasilju opozicije suprotstavljaju pristojnošću. Pristojnost jе vеoma važan pojam. Pristojnost znači odsustvo ponižavanja. Pojam „nеponižavanjе“ najboljе opisujе šta jе pristojno društvo. Pristojno društvo jе ono društvo čijе ustanovе nе ponižavaju ljudе. Pozitivno opisano, pristojno društvo jе ono čijе ustanovе ukazuju poštovanjе prеma ljudima. Civilizovano društvo jе ono društvo čiji članovi nе ponižavaju jеdni drugе. Svako pristojno i civilizovano društvo jе i pravеdno društvo. Alеksandar Vučić jе učinio da Srbija budе i pristojno i civilizovano i pravеdno društvo. Narod je na izborima rekao da Srbija ne sme da stane! Zbog toga Srbija neće da stane!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Ako se opozicija vrati na vlast – Apokalipsa Srbije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Ako se opozicija vrati na vlast – Apokalipsa Srbije!

Na vlast u Srbiji i Beogradu, na budžete Srbije i Beograda juriša nesposobna i razjedinjena opozicija, bivši režim u liku 18 malih ili patuljastih stranaka (SSP, DSS, NSP, DS, ZLF, PSG, Sloga, Zajedno, Ekoustanak, PZP, Dveri, Zavetnici, NS, DJB, SDS, POKS, GDF-NOVA, „MI“) koje su ujedinjene u želji da ruše predsednika Vučića, i u želji da opljačkaju pune budžetske kase Srbije i Beograda.

14.12.2023

11:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija