• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2019

23:10

UN PREUZIMAJU PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE! Mogerini u Njujorku predala štafetu - Finalni sporazum po međunarodnim pravu! Šiptari izbezumljeni!

Politika

UN PREUZIMAJU PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE! Mogerini u Njujorku predala štafetu - Finalni sporazum po međunarodnim pravu! Šiptari izbezumljeni!

Podeli vest

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini izjavila je danas u Njujorku da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno da Kosovo ukine tarifa i poručila da finalni sporazum mora biti u skladu sa međunarodnim pravom, ali i dobiti podršku Saveta bezbednosti UN

- Vaša uloga jeste i biće ključna, a mi smo spremni, i ja lično, da tim povodom intenziviramo razgovore sa svim članica Saveta bezbednosti UN - izjavila je Mogerini u obraćanju Savetu bezbednosti UN.

 

 


Mogerini je u govoru o ulozi i prioritetima spoljne politike EU govorila o pomirenju na Zapadnom Balkanu kao doprinosu EU multilateralizmu u svetu. 

 

 

Foto: Tanjug



U svom izlaganju Mogerini se posebno osvrnula na dijalog Beograda i Prištine. 

- Za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno ukidanje tarifa koje je uvela vlada Kosova. Istog dana kada se tarife povuku, odmah ću sazvati novi sastanak u okviru dijaloga kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma koji mora da reši sva otvorena pitanja i u potpunosti normalizuje odnose Beograda i Prištine - izjavila je Mogerini.

 

 


Ona je navela da, iako posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, on ne pripada ”niti njoj, niti EU, već stranama u procesu”.

- Na njima je da da nađu dogovor koji bi bio prihvatljiv i odgovarao obema stranama - kaže Mogerini.

 

 

 

 


Visoka predstavnica EU se zahvalila svim članicama Saveta bezbednosti UN na, kako je rekla, konstruktivnom pristupu dijalogu Beograda i Prištine. 

Federika Mogerini je u Njuorku zaključila da bi pored dogovora Atine i Skoplja o imenu ”pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine doneo više nade regionu i bio model i insporacija za Evropu i celi svet.”
 

ŠIPTARI SPREMAJU VELIKO ZLO U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI! HARADINAJ NAREDIO: Blokirajte sever Kosova!

 

SPREMNI SMO, ČEKAMO... Haradinaj obelodanio cilj akcije ČELIČNI PRSTEN - VERUJEM SAMO AMERICI! Srbi su blokirali dijalog?!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Prvo ukidanje tarifa, pa onda Jovo nanovo, sve do SB UN.

art ramadani

pre 5 godina

taj film necete videti karpatska gamad, kosovo nisu karpatske vrleti.

Ljubo

pre 5 godina

Kada ne znamo ,ne umijemo ,mi srpske patriote ,neka ga dele ,rasturaju ,uredjuje bilo ko ,samo da vise ne gledamo i ne slusamo Haradinaja ,Tacija ,a vala i naseg Vucica ...sto je dosta ,dosta je .

Petar JVetar

pre 5 godina

Не видим у тексту, где је она споменула да препушта УН даље преговоре. Новинари би требало да преносе тачне информације

krajisnik

pre 5 godina

Kocka je bačena! Promenjena geopolitička slika i kriza zapadnih sila preslikavaju se na odnose,ali samo da im ne padne na pamet da svoje probleme prikrivaju novim nametnutim ratovima u trećim zemljama.

deda Raša

pre 5 godina

Pa to nam je isto. Ameri u EU, Ameri u SB. Mozda nam malo pomogne Rusija i Kina, uz drzave koje nisu priznale Kosovo.

Mikanod kosova i Metohije

pre 5 godina

Zapad je pristrasan.moze se pregovarati samo u okviru rezolucije 1244 ali tek iduce godine.to je povoljan period za srpski narod.do tad treba potpisati savez sa ruskom federacijom.

srdjanmargulan

pre 5 godina

Zar ne primećujete da Mogerinijeva ispunjava želje šiptara (neki ih nazivaju Albancima a razlika je velika) samo joj još nisu rekli muzičku želju pa da im ispuni sve želje iz njihove platforme.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija