• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kossev.info/informer.rs

20.09.2019

13:33

OZLOGLAŠENI BOJADŽIU IDE U HAG! Bivši pripadnik terorističke OVK pred Specijalnim sudom!

Politika

OZLOGLAŠENI BOJADŽIU IDE U HAG! Bivši pripadnik terorističke OVK pred Specijalnim sudom!

Podeli vest

Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Petrit Bojadžiu trebalo bi da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu

Kako piše "Lajmi", to je saopštio ogranak Organizacije veterana rata - OVK u Šaru. Bojadžiu je bio i oficir Kosovskog zaštitnog korpusa.

- Da, vest je tačna i odazvaću se pozitivno pozivu. Otići ću tamo i braniti vrednosti čistog rata OVK - rekao je Bojadžiu.

Saslušanje će se 25. septembra obaviti u Hagu. Proteklih dana učestali su napisi u medijima u Prištini sa potvrdama više bivših pripadnika OVK o svom ispitivanju pred specijalizovanim većima suda za ratne zločine na Kosovu.

Ove nedelje u Hagu je ispitan predsednik ogranka PDK u Klini, Sokolj Bašota, kako je sam priznao, u svojstvu osumnjičenog. Prema njegovim rečima, Specijalni sud mu je ponudio sporazum "koji bi bio povoljan za njega, ali loš po OVK".

HARADINAJA RUŠI NJEGOV SAVETNIK! Odlazećeg "premijera" miniraju bivši saborci!

Foto: Tanjug/AP

ISTRAŽIVANJE INSTITUTA IAMN: Srpskoj listi 91 odsto, Milan Radoičić najbolje štiti interese kosovskih Srba

U Prištini je takođe ove nedelje ispitana i Time Kadrijaj, koja je za vreme rata bila lekar, ali, kako je sama najavila, u svojstvu svedoka, kao i bivša pripadnica OVK i bivša poslanica PDK – Safete Haderđonaj.

Takođe, ispitan je i Haradinajev savetnik, Naim Maljoku, ali u Sloveniji. Narednih dana očekuju se pozivi za više destina bivših pripadnika OVK.

Do sada je ispitano oko pedesetak bivših pripadnika OVK koji su to potvrdili, ali se spekuliše da je taj broj znatno viši – oko 300. Do sada nijedna optužnica nije podignuta.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija