• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

11.03.2021

23:17

Ovo su PRLJAVI POLICAJCI koji su sa Kokezom pljačkali Srbiju! Dogovarali se u hacijendi slavnog fudbalera

Politika

Ovo su PRLJAVI POLICAJCI koji su sa Kokezom pljačkali Srbiju! Dogovarali se u hacijendi slavnog fudbalera

Podeli vest

Muljažu i višemilionsku pljačku preko Carine predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza sprovodio je uz pomoć doskorašnjeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, kao i Željka Popovića, upravnika Carinarnice Beograd, a u sve to bili su upleteni i pojedinci iz policije, kao i osobe iz kriminalnih struktura, navodi portal Objektiv.rs

Kako Objektiv saznaje, dogovori su, između ostalog, sklapani na hacijendi Kokezinog prijatelja, fudbalskog trenera Mladena Krstajića, u naselju Đala kod graničnog prelaza prema Mađarskoj. U „opasnom” društvu često je viđen i Vladimir Rebić, direktor policije, koji sada najavljuje nova hapšenja u slučaju kriminalne bande Veljka Belivuka i povezanosti s ljudima iz policije.

– Slaviša Kokeza je iskoristio dugogodišnje prijateljstvo s Mladenom Krstajićem da ga uvuče u posao sa carinom. Pomagali su im policajci Milan Brojčin, Momir Savić i Branislav Babić, koji, umesto da budu sankcionisani zbog kriminalnih aktivnosti, dobijaju unapređenje, i to po nalogu iz vrha policije. Druženjima na hacijendi prisustvovali su i tadašnji načelnik UKP Dejan Kovačević i upravnik Carinarnice Beograd Željko Popović – otkriva izvor Objektiva.

PRLJAVI POLICAJCI

Ova kriminalna šema je do detalja razrađena i sprovodi se već pet godina.

– Na Krstajićevoj hacijendi pored graničnog prelaza Đala godinama su se sastajali Kokeza, Krstajić, tadašnji načelnik UKP Dejan Kovačević i upravnik Carinarnice Beograd Željko Popović, tvrdi Objektiv.rs.

Carinom je upravljao Kokeza preko Tomića, koji je tek nedavno smenjen, a značajnu ulogu imao je policajac Milan Brojčin, Krstajićev pašenog, koji je nadgledao da na terenu sve protiče kako treba nakon što se ekipa dogovori na hacijendi. Policajci Momir Savić i Branislav Babić su zbog kriminalnih aktivnosti bili na meti Sektora unutrašnje kontrole policije 2018. godine, ali istraga protiv njih naprasno je zaustavljena po nečijem nalogu – dodaje naš sagovornik. Umesto da prljavi policajci budu kažnjeni zbog pomaganja carinskoj mafiji s Kokezom na čelu, oni su, kako saznaje Objektiv, unapređeni.

Tako je Krstajićev pašenog Milan Brojčin avanzovao do pozicije komandira graničnog prelaza Horgoš, a policajac Momir Savić, koji je u kumovskim vezama s njim, postao je šef operative za granični prelaz Horgoš 1 i 2, Đala, Kelebija i Bački breg, piše Objektiv.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
igor

pre 3 godine

Znači organizovani zločinački poduhvat iz BIH.

zora

pre 3 godine

Licno sam imala problema sa jednim carinikom na jednom od tih prelaza kada je suprugu i meni trazio da stavimo novac u pasaos i donesemo u "kucicu "gde je zadrzao drugi pasos koji nam je vratio kad je iz prvog uzeo novac.Kada smo mu rekli da mi taj novac nemamo terao nas je na prvu pumpu da ga podignemo. Toliko brzo su se stvari odvijale da se suprugu i meni blokirao mozak, bili smo sokirani ponasanjem i bez vremena za razmisljanjem uradili sta je trazio.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05