• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.09.2021

13:48

SKANDAL U NOVOM PAZARU, OVO JE SVE ĐILASOVSKO MASLO! Deci umesto "Bože pravde" prvog dana škole pustili tzv. himnu sandžačkih Bošnjaka! Video

printscreen

Politika

SKANDAL U NOVOM PAZARU, OVO JE SVE ĐILASOVSKO MASLO! Deci umesto "Bože pravde" prvog dana škole pustili tzv. himnu sandžačkih Bošnjaka! Video

Podeli vest

Umesto državne himne "Bože, pravde" u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" u Novom Pazaru jedna učiteljica đacima je juče, prvog dana školske godine, puštala tzv. himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj"

 

Učionica je bila ukrašena balonima sa natpisom "Bosanski, jer sam Bošnjak", a deca su pevala sa držeći ruku na srcu.

Ovo je posledica postupka đilasovske televizije Nova S na kojoj se juče u Jutarnjem programu blatila srpsku himnu "Bože pravde" i osuđivalo to što su deca, kako oni kažu primorana, da je slušaju prvog dana škole. 

Foto: printscreen

Nije Sandžak poveo kampanju protiv himne, već je Dragan Đilas to danima spremao - na televizijama koje ga podržavaju emitovane su namenske emisije gde se o tome govorilo, karikature u nedeljnim novinama, kolumnu Teofila Panča...

Neodgovorni pojedinci u Sandžaku su ovu đilasovsku kampanju ismevanja srpske himne odmah srdačno dočekali i pozdravili! Jedva su dočekali da im Đilas, kojeg nije briga ni za jedinstvo, ni za srpska obeležja, da im nabaci loptu. Jer Đilas nije državotvoran, njegova politika je neodgovorna.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 2 godine

Ovo uciteljicu i direktora skole odmah privesti za ne postovanje Srpske himne. Ja zivim u Kanadi i svako jutro se pusta Kanadska himna u skoli i niko se ne buni i ako je vise od 50% dece doslo sa drugih prostora sveta.

Ja

pre 2 godine

Pa ako ste vi bivsi Srbi prodali veru za veceru i ne zivite u Srbiji, kako onda drugi to da rade? Umesto da si u svojoj zemlji i slusas i pevas svoju himnu, ti slusas i pevas himnu onih koji su nas bombardovali.

sns

pre 2 godine

A ovog idiota što je napisao tekst, tužiti za povredu ugleda i časti... ili ipak ne, govnoid šitformer može sve

Jh

pre 2 godine

Halo, to vam je ratna pjesma..ako je istina pa to ne smije ni u Bosni ,vi ste izgubili kontrolu..

pera

pre 2 godine

I da li ce neko da odgovara za ovo? Da vidimop da li postoji drzava.

Vesko

pre 2 godine

Da ima države da joj napišu kaznu za primer drugima?Ovako ih puštaju i oni se sve više kuraže za rad protiv države.

Sara

pre 2 godine

Sramota, uhapsiti učiteljicu! Nek ide u Bosnu da radi pa neka pušta do milje volje! Dok radi u Srbiji mora, ne treba, već mora, da poštuje zakone Srbije!

branko1

pre 2 godine

U svakoj normalnoj zemlji o ovome bi bila vest u sudskoj rubrici,a akteri bi kopali krompir u Zabeli.U Srbiji je normalno da se sprdas sa himnom,zastavom i ostalim znamenitostima nase zemlje.Sramota je da se o necem ovakom uopste pise i komentarise

Bojan

pre 2 godine

Mene samo zanima koje će zakonske posledice snositi dotična "učiteljica" i direktor škole.....ako pustite ovaj put pod izgovorom da se ne talasa, svaki sledeći put će biti samo gore. Zakon mora da se poštuje i posledice zakona mora da budu iste za sve. Verujem da za ovako nešto slično u SAD (gde moja deca slušaju himnu svako jutro i stoje mirno ispod njihove zastave) bi leteo sa posla isti dan i posao kao učitelj više ne bi mogao da radiš. Da ne pričam o finansijsko pravnim posledicama. Bože Pravde!!!

Tanja

pre 2 godine

Imaju pojedinci demokratsko pravo da izjasnjavaju protivno simbolima ove zemlje ali, veliko ali, je pitanje njihove moralne odgovornosti u ovom slucaju i sramote pre svega!

Baki

pre 2 godine

Direktorka i ta i sve takce učiteljice , učirelji , nastavnici i profesori i direktoru noraju da dobiju otkaze i na ulicu pa neka ih lopv Ðiki hrani !!!! Crkli da bog da !!!!

Danilovi drugari iz Ritopeka

pre 2 godine

Jel' to onaj isti Đilas što je čučao u vrzini pored deponije? Onaj Đilas što je izdao Hrista za 30 srebrnjaka? Onaj Đilas što je Evi dao jabuku?

Cvilidreta

pre 2 godine

A...cemu takvo `skandalizovanje` tog dogadjaja? To je tu sasvim normalna stvar, za srpsku himnu 95% tamosnjeg stanovnisva ne daje ni pisljiva boba, a kako stvari stoje - posle aminovanja uspostavljanja turskog konzulata od strane buducnostsrbijeav-a, uskoro ce se na sav glas oriti i turska himna...

Teki

pre 2 godine

Kako bi bilo da se u SAD pustaju himne svih drzava iz kojih su dosli naseljenici. Ko zivi u Srbiji ima samo jednu himnu srpsku. Uciteljicu treba poslati u Uzice na doedukaciju.

Cvilidreta

pre 2 godine

Vi, rezimske novine, nimalo se ne razlikujete od djilasovih, koje toliko na sav glas pljujete...pustate u komentare samo ono sto favorizuje aktuelnu vlast dok pravedne i smislene reci kritike za istu cenzurisete i ne objavljujete...menjaju se sviraci, menjaju se instrumenti ali muzika ostaje ista...pristrasni, iskljucivi, neobjektivni, koristeci slobodu izrazavanja misljenja samo za sopstvene ciljeve odnosno onako kako vam drugi diktira i naredjuje...svi ste vi ista govna.

Dejana

pre 2 godine

Nase zlatne devojke nase odbojkasice,odrzale su svima časove odbojke!

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija