• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

21.11.2021

18:30

(VIDEO) SRBIJA TREBA SAMO DA ZATRAŽI I ODMAH JOJ ŠALJEMO S-400! UBRZO  NAM STIŽU I DVA MOĆNA KA-32 HELIKOPTERA! Rusija neće Beograd ostaviti na cedilu!

Politika

(VIDEO) SRBIJA TREBA SAMO DA ZATRAŽI I ODMAH JOJ ŠALJEMO S-400! UBRZO NAM STIŽU I DVA MOĆNA KA-32 HELIKOPTERA! Rusija neće Beograd ostaviti na cedilu!

Podeli vest

"Rosoboroneksport" je spreman da odmah razmotri zahtev Srbije za nabavku sistema PVO, izjavio je za RIA Novosti generalni direktor "Rosoboroneksporta" Aleksandar Mihejev na sajmu u Dubaiju

- "Rosoboroneksport" trenutno ne vodi predugovorne pregovore sa Srbijom o isporuci sistema PVO. Međutim, u slučaju da se srpska strana obrati, spremni smo da odmah razmotrimo njihov zahtev za nabavku ruskih odbrambenih proizvoda - rekao je Mihejev.

Srbija je najveći uvoznik ruskog naoružanja i vojne opreme u Evropi. Ranije je kupila sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, a na poklon dobila šest lovaca MiG-29 i deset oklopnih vozila BRDM-2MS. 

Beograd je nabavio i PVO sistem "Pancir S1", a predsednik Srbije Aleksandra Vučić izjavio je da Srbija želi da ima i sistem S-400.

Podsetimo, prvi čovek objedinjenog konzorcijuma koji pod svojom kapom projektuje, proizvodi i modernizuje sve nekadašnje nezavisne brendove ruskih helikoptera Andrej Boginski, pričao je pre nekoliko dana o nekoliko aktuelnih projekata koji imaju veze sa Srbijom. 

IZETBEGOVIĆ NEGIRA DA SRBI POSTOJE - ONI SU BOŠNJANI! A, da, i Hrvati su iz Persije, Makedonci su potomci Aleksandra Velikog... NAJPRE SU BILE AMEBE, TU SE VALJDA SLAŽEMO!

Najvažnija je nabavka, najpre u martu a zatim avgustu, dva helikoptera Ka-32 namenjena za protivpožarne misije.

Boginski je istakao da je reč o odličnim helikopterima koje koristi dosta zemalja. 

- To je, 32-A11BC, koji je EASA sertifikovan i zahvaljujući koaksijalnom rotoru veoma je stabilan prilikom gašenja požara i najbolji je helikopter ove vrste na svetu za gašenja požara u gradovima, na neboderima. Prodali smo ga Južnoj Koreji, Švajcarskoj, Španiji i mnogim drugim zemljama - kazao je Boginski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miro

pre 2 godine

I Rusi se čude što ne tražimo, valjda zbog EU puta.

Aleksandar

pre 2 godine

Kako će da ga dostave? Da ga "Teleprontuju"?

Zoran

pre 2 godine

Dostavi će isto kao i 2019_te godine, kao i migove. I još mnogo toga...

Carica Sveta

pre 2 godine

Ja s-400 tražim već godinama unazad. Ali ne da čuva Rio Tinto, i sične kompanije, već nebo nad narodom u Srbiji. Celoj Srbiji.

Penzionerj

pre 2 godine

Poštovani Predsedniče. Pod hitno naručite S400. To nam je potrebno kao i nasušni hleb. Gradiš i izgradjuješ a nemamo zaštitu. Mogu nam sve porušiti i mi samo da gledamo. Nemojte da zakasnite. Za cenu gasa gledajte da plaćamo kao bratska Kina i malo skuplje od Belorusije. Valjda će nam bratska Rusija na čelu Velike Rusije Predsednik Putim to i učiniti ako smo zaista prava braća. Srećno Predsedniče!!!

Penzionerj

pre 2 godine

Zaboravih. Ako je manjka para, verujem da će penzioneri i mnogi drugi pomoći u kupovini u intesu svih nas. Bitno je zaštiti mlade i infrastrukturu. Ponovo, srećno u bratskoj Rusiji.

Mapko

pre 2 godine

Mislim da je za sada sistem S-400 previse skup za Srbiju, jos se nema para za takav PVO, ali ima jedno drugo i vrlo dobro resenje, naruciti sistem BUK-M3, jeste da je domet preko 75Km u daljini a 30km u visini, ali ako ga postavite tamo gde treba na vitalne takce zemlje, BUK M3 je perfektan za Srbiju, barem za sada.

nesa151

pre 2 godine

PUTINU nemoj ti cekati poziv ti posalji S-400 mUNICIJU I POSADU-to ce ti biti zaledjina !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija