• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.07.2023

11:31

Lakše je biti protiv Vučića nego za njega!

prinstscreen

Politika

Lakše je biti protiv Vučića nego za njega!

Podeli vest

Ako si protiv - ti si prosvećna elita. Jedina svetla tačka u balkanskoj pomračini.

Pametan si bez ikakve škole, te grama mozga i razuma. Čak i kad si raspamećen, raspomamljen i prostačina, hvale te kao civilizovanog svetskog borca za slobodu.

Sve ti je dozvoljeno i oprošteno ako si protiv Vučića. Odmah ti daju uverenje i diplomu da si gospodin i da si na strani dobra, a protiv zla.

Nešto što su ranije psihopate pisale u potaji da se ne sramote zbog odvratnih škrabotina po zidovima, sada je vrhunac modernog srpskog uma na društvenim mrežama. Svaka šuša i gmaz u Srbiji postao je princ novog sajber sveta u kome si aristokrata ako opsuješ boljeg i kulturnijeg od sebe.

Blago siromašnima duhom, njihovo je carstvo nebesko i zemaljsko. Tako je to od biblijskih vremena do dana današnjeg.

Decenijama nam prete oni koji bi srušili sve što su drugi napravili i izgradili. Otresitima i sposobnima je uvek bilo tesno, pa su patili i stradali boreći se za više slobode da se nešto kaže i promeni. Glupaci i nesposobnjakovići bi i ovo što postoji najradije zabranili. Ne interesuje ih nešto bolje i savršenije, već isključivo sve najgore za Srbiju.

Nema tih sankcija, pritisaka raznih neprijatelja iz okruženja i centara svetske moći, čak ni bombardovanja Beograda i daljeg komadanja Srbije, od pustih snova i želja svih koji bi očajnički želeli da se dokopaju vlasti po bilo koju cenu. Nema šta ne bi učinili da ih neko postavi za nešto važno. Ne opterećuje ih lični ugled, ponos, uspeh, znanje i obrazovanje.

Oni ne kriju da su beskupulozni osvetnici. Besni su što su najbolje godine svog života isključivo tuđom krivicom protraćili, bukvalno kao niko i ništa. Neko će to očigledno morati da im plati?! Praktično neopaženo su se provukli kao osnovci i srednjoškolci, a na fakultetu su, po pravilu doživeli brodolom jer su ih mrzeli profesori zbog političkih uverenja.

Nisu se isticali ni u igranju klikera, imali su dve leve noge na fudbalu a ruke su im drhtale za košarku i bilo šta drugo.

Nemaju školskih drugova i ni po čemu ih se niko ne seća. Samo u tom bašibozluku jedan od njih se ovih dana osmelio da odvažno kaže da on treba da im bude vođa, pošto je već na prvi pogled najlepši. Loše društvo, nedostatak konkurencije, pomračeni kriterijumi, obično hendikepiranog čoveka navedu na svašta.

U carstvu slepih jednooki je vođa, odavno je zaključio Radoje Domanović, gde vekovima i decenijama najgori proganjaju najbolje. Takve još od najranije mladosti žele da skrate za glavu i da im pomrače mozak. Onaj najlepši je to postao tek kad je nisko pao i neoprezno se našao u podrumu ili kanalu.

Nijedna ranija vlast mu nije smetala pošto je bio makar njen najmanji deo.

Zato mu nije padalo na pamet da se prijavi za Mis ili Mistera Srbije. Poželeo je da bude predsednik Srbije tek među onima od kojih se nimalo ne razlikuje.

Konačno više nije morao da se ponižava i sramoti zbog terora i oholosti raznih odlikaša i pametnjakovića. Demokratija će pobediti u Srbiji kada najgluplji i najgori konačno dobiju šansu da je usreće i preporode. Međutim, pošto ih niko nikada i nizašta nije izabrao, pojavila se podla teorija zavere da ih je za svoje protivnike i opozicionare odredio lično Aleksandar Vučić…samo da bi im napakostio i ismejao ih pred celom Srbijom. Ionako je Vučić za sve kriv!? Otvorio je toliko fabrika, zaposlio na hiljade ljudi, izgradio više kilometara autoputeva, nego svi pre njega. Odbranio je Srbiju od kojekakvih kaznenih ekspedicija i vratio je kao nezaobilazni faktor na svetsku scenu. Da je odista hteo, mogao je iz šale, bez po muke da napravi daleko opasniju i ozbiljniju opoziciju, da ona nadalje ne bruka Srbiju.

Ovako, ne preostaje mu ništa drugo nego da sam sebe smeni jer su ovi koji su krenuli na njega odavno polomili zube, čim su zagrizli preveliki zalogaj. Ne smem baš da kažem da ih je birao Aljbin Kurti jer će se sigurno žaliti Briselu, Vašingtonu ili možda Moskvi. Neću ništa da rizikujem, da ne stradam na pravdi Boga i da protiv mene ne bude doneta kojekakva rezolucija za kršenje medijskih sloboda, govor mržnje ismejavanje i vređanje samozvane opozicije kao zaštićenih svetih krava.

PIŠE: VESNA RADUSINOVIĆ


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija