• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

17.08.2023

06:47

Ludilo mozga! Hejteri ne odustaju od blokade puteva: Svaku tragediju vide kao šansu kojom bi uklonili Vučića

Ata images/Informer

Politika

Ludilo mozga! Hejteri ne odustaju od blokade puteva: Svaku tragediju vide kao šansu kojom bi uklonili Vučića

Podeli vest

Predstavnici hejterske opozicije, koji mesecima organizuju takozvane 'proteste protiv nasilja' i blokiraju centar Beograda, autoput i državne institucije, ne odustaju od maltretiranja građana i najavljuju novi haos predstojeće subote!


Zoran Lutovac, lider Demokratske stranke, saopštio je da će nove demonstracije početi u 19 sati ispred zgrade Skupštine, odakle će se Bulevarom kralja Aleksandra uputiti do Pravnog fakulteta, a potom Beogradskom ulicom do Slavije.

Odatle će kolona ići do Ministarstva prosvete i Predsedništva, gde se očekuje da će biti održani govori, što znači da će prozapadne političke partije blokirati centar Beograda i tako nastaviti pomahnitalu radikalizaciju protesta.

Foto: printscreen

 

 

- Ispred Predsedništva ćemo poslati poruke Aleksandru Vučiću, koji na svakodnevnim konferencijama za novinare govori o tome da ne zna koji su zahtevi i podmeće nam da su zahtevi nešto što nisu. Tamo će biti na licu mesta obavešten - rekao je Lutovac.

Imaju 'pakleni' plan?

Prema njegovim rečima, glavna tema protesta biće prosveta, uprkos tome što je formalni razlog za demonstracije tragedija u OŠ 'Vladislav Ribnikar'.

Foto: Ata images

 

- Znamo kako je završena prethodna školska godina. Znamo da je Ministarstvo prosvete odlučilo da se školska godina prekine i da se tako suoče sa problemom. Jedan od razloga što je ovo tema protesta jeste da ukažemo na probleme poput nasilja i bezbednosti. Udžbenici i pribor za školu kupuju se na rate, a stanovi za keš - kazao je Lutovac, dodavši da će doći do 'transformacije u delovanju' demonstranata.

- Ne bih to nazvao radikalizacijom, ali promeniće se delovanje. Ne bismo unapred o tome šta će to biti, ali desiće se to što smo najavili - rekao je Lutovac.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić ustvrdila je da je prethodna školska godina naglo prekinuta odlukom Vlade 6. juna zato što nastavni kadar nije mogao da se nosi sa 'eskalacijom nasilja'.

- Očekujemo hitno obraćanje i Vlade i resornog ministarstva da obaveste građane koje su to konkretne mere koje su pripremili za početak školske godine i da li je bezbedan početak školske godine uopšte moguć - navela je Tepićeva.

Foto: Zoran Sinko

 

Komentarišući ove navode, Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu kaže da je ovo najobičnija zloupotreba tragedije i kreiranje veštačkih problema.

- Ovaj protest ima za cilj da se utiče na prosvetne radnike pred početak školske godine kako bi se paralisao sistem školstva. Blokade su čist anarhizam kojim se građani drže pod opsadom. Svaku tragediju vide kao šansu kojom bi uklonili Aleksandra Vučića. Vidimo da se luta u traženju 'mekanog trbuha', bave se lažnom ekologijom... Nasilnici govore protiv nasilja, blokiraju međunarodni saobraćaj, a sad su se setili prosvete. Pa u njihovo vreme škole nisi imale ni pristojan toalet! - jasan je Obradović.

Foto: informer.rs

 

 

Izgubili kompas

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da opozicija više ne zna ni šta će, ni gde će.

- Protesti su izgubili svaki smisao jer se sa priče o nasilju krenulo u priču o nacionalnim frekvencijama, pa u prosvetu, pa će verovatno sledeća tema biti status žaba i pacova u ekosistemu Srbije. Ovo je odraz političke nemoći i intelektualnog slepila ljudi koji su uzurpirali poziciju alternative u društvu zahvaljući podršci 'Junajted medije', novcu i medijskim kontaktima Dragana Đilasa, koji je uzaludni nazovi 'mastermajd' ovog konfuznog performansa - zaključuje Stanković.

Dveri: Protesti su antisrpski!

Aleksandar Novaković, potpredsednik IO Dveri i šef protokola Boška Obradovića, ocenio je proteste kao 'antisrpske', komentarišući izjavu Sofije Todorović, programske direktorke Inicijative mladih za ljudska prava, da 'Kosovo treba da bude deo UN i zbog poštovanja ljudskih prava Srba'.
- Pa neće valjda da šetaju zbog tragedije u 'Ribnikaru'... Jasno je da su izmanipulisali narod i da vode izbornu kampanju koristeći proteste. Naravno, protesti postaju antisrpski - kazao je Novaković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05