• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.12.2023

14:50

Saopštenje Srpske liste - Kurti nastavlja sa kampanjom i punom podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima

Tanjug/AP/Informer

Politika

Saopštenje Srpske liste - Kurti nastavlja sa kampanjom i punom podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima

Podeli vest

Kurti nastavlja sa kampanjom i punom podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima,

"Danas je tim povodom organizovao nesmetan dolazak na Kosovo i Metohiju Đilasovih pajtosa, Srđana Milivojevića, Miroslava Aleksića, Aleksandra Jovanovića Ćute i ostalih sa ciljem izazivanja podela između Srba na ovim prostorima.

 Zauzvrat, Kurtiju su Đilasovi pajtosi oprostili što je slao naoružane falange da gone Srbe, što su upucavali naše sunarodnike, što su hapsili bez dokaza i dalje u svojim kazamatima drže Srbe, što otimaju srpsku zemlju u najsramnijim uvredama napadaju našu Srpsku pravoslavnu crkvu. 

 Od svih srpskih muka, Kurtijevi saborci oličeni u Milivojeviću, Aleksiću, Ćuti i ostalima, nisu Kurtiju pomenuli nijednu. Oni su kao dobri poslušnici za srpske muke pod Kurtijevom vlašću okrivili predsednika Vučića i Srpsku listu. Ipak, srpski narod na Kosovu i Metohiji ima dovoljno političkog znanja, iskustva i zrelosti, da prozre one koji rade protiv srpskog opstanka na ovim prostorima.

Odlično pamte Srbi sa Kosova i Metohije ko im je uveo pasoš drugačiji od ostatka Srbije, ko im je ukidao polovinu kosovskog dodatka, ko je ćutao dok su nas ubijali i progonili i 1999, i 2000 i 2004. godine, a pamte i to da je Đilasov Borko Stefanović 2011. potpisao ukidanje srpskih registarskih oznaka za građane na Kosovu i Metohiji.

 Zato što sve to znamo i pamtimo, zato su danas građani bežali sa ulica dok su ih Aleksić, Ćuta i Milosavljević jurili da se slikaju uz reči: Daleko vam lepa kuća!

 Srbi na Kosovu i Metohiji su svesni svih svojih muka, ali su svesni i da je za to krivac Aljbin Kurti, kome Đilasovi podrepaši ne smeju reč kritike i optužbe da upute jer su sa njim na istom zadatku i sa istom parolom zavadi pa vladaj. Ipak, nepune dve nedelje nas dele od izbornog dana kada će Srbi sa Kosova i Metohije još jednom pokazati da jedino veruju predsedniku Vučiću i da će svojim glasom pokazati da žele da Srbija nastavi da jača jer to znači sigurnost i opstanak Srba na ovim prostorima. Borba za naš narod se vodi delima a ne sa par slika i praznim pričama kako to zamišljaju Đilasovi podrepaši" - piše u saopštenju Srpske liste. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija