• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2024

22:49

Siniša Mali: Njima treba neko sa kim mogu da upravljaju, sa Vučićem ne mogu

printskrin/tv pink

Politika

Siniša Mali: Njima treba neko sa kim mogu da upravljaju, sa Vučićem ne mogu

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je večeras da postoji interes zemalja u regionu, pojedinih ljudi i zemalja članica EU da u Srbiji bude nemira, kako bi se smenila vlast koju su građani izabrali na izborima.

"Da dođe do nasilne promene vlasti, da ne bude kako građani Srbije kažu, nego kako oni kažu. Jer njima treba neko sa kim može da se upravlja, sa Aleksandrom Vučićem ne može. Čovek koji je pokazao koliko voli ovu Srbiju", izjavio je Mali u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Komentarišući proteste dela opozicije okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja" koji su počeli nakon izbora, on je istakao da su protekli izbori bili "čisti kao suza" i po njegovim rečima, uloženo je desetine, ako ne i stotine miliona evra kako bi se promenila vlast u Srbiji.

"Kome je u interesu da Srbija nastavi da se razvija, kome je u interesu da bude lider u regionu, kome je u interesu da vodi nezavisnu, samostalnu politiku? Pa nikome. Ako pogledate kako su reagovale zemlje u regionu, svi su se radovali svakom protestu, svi su se radovali svakome nemiru koji se dešavao u Srbiji i Beogradu", rekao je Mali.

On je saglasan sa komentarom da su predlozi o međunarodnoj arbitraži za izbore koji dolaze iz inostranstva način da se spolja utiče na srpsku unutrašnju politiku.

"A to je ono što mi ne dozvoljavamo i vodimo našu politiku koja je suverena i nezavisna", istakao je Mali.

On smatra da predstavnici opozicije znaju da izbori nisu pokradeni i da znaju da nije bilo krađe glasova. 

"Dakle, to vam samo govori koliko ti ljudi, neću da kažem da ne vole, nego ću veoma otvoreno da kažem da mrze svoju zemlju i koliko znaju da škode svojoj zemlji upravo radeći to", rekao je Mali.

On je podsetio da je opozicija govorila kako će predsednik Vučić da prizna tzv. Kosovo, da uvede sankcije Rusiji, da uvede Srbiju u NATO, što on nije uradio.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija