• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.01.2024

14:50

Stevandić: Najbolje je odmah prekinuti postupak protiv Dodika i Lukića

Informer

Politika

Stevandić: Najbolje je odmah prekinuti postupak protiv Dodika i Lukića

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je danas u Sarajevu da je bolje da se sudski postupak protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića odmah okonča porazom Suda i Tužillaštva BiH.

d je novinarima ispred Suda BiH rekao da Republika Srpski vidi tu nevidljivu ruku koja upravlja i Sudom i Tužilaštvom BiH.

Oni moraju da znaju da su odluke koje se donose u NSRS legalne i kao takve ih Dodik potpisuje, što praktično znači da predsedniku Republike Srpske sude zbog poštovanja i postupanja po Ustavu Republike Srpske, koji je usklađen sa Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Premijer Srpske Radovan Višković je primetio da je Kočićev "Jazavac pred sudom" "mala maca" za ono što se gleda u Sudu BiH.

- Jadna je zemlja u kojoj nemate pravne norme. U 21. veku očekujete vladavinu prava i pravne norme da budu identične i očito da to nije i takva zemlja nema budućnost - rekao je Višković.
Rekao je i da ako se sudija bude ponašao ovako kako je danas postupak neće krenuti ni za dve godine.


Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić je novinarima rekao da je današnje suđenje u Sudu BiH jedinstven slučaju u svetu da se sudi predsedniku zato što je poštovao Ustav.

- Jedini način da se ovo reši je da se postupak prekine. Postavlja se pitanje da li u Sudu BiH i Tužilaštvu BiH sede diplomirani pravnici ili neki iz večernje škole. Ovo je zločinački udruženi poduhvat protiv BiH - poručio je Nešić.

Glavni pretres protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića danas je ponovo odložen, sudija je odlučio da razdvoji postupak, a naredno ročište je zakazano za 30. januar.

Dodiku i Lukiću se sudi zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija