• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

23.02.2024

14:14

Božić: Tema Kosova vraćena u multilateralne organizacije, svi shvataju težinu položaja Srba!

printscreen

Politika

Božić: Tema Kosova vraćena u multilateralne organizacije, svi shvataju težinu položaja Srba!

Podeli vest

Srbija je uspela da vrati temu Kosova "za sto" svih multilateralnih organizacija i svi počinju da razumeju kakva je prava situacija na Kosovu, kakvu politiku vodi Aljbin Kurti i u koliko se teškoj situaciji nalaze Srbi, izjavila je danas Sandra Božić, šef Stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupstini OEBS-a.

Božić predvodi delegaciju, u kojoj su i poslanici Danijela Vujičić i Milimir Vujadinović, a koja učestvuje na Zimskom zasedanju Parlamentarne skupstine Oebsa u Beču.

- Ovo su uvek dobre prilike da se i van zvaničnog dela potrudimo da nastavimo diplomatsku ofanzivu, da razgovaramo sa svima koji žele da čuju istinu. Za Srbiju je tema broj 1 - Kosovo i Metohija i zaista smo naišli na razumevanje situacije u kojoj se Srbija nalazi zbog pritisaka jednostarnih akata Aljbina Kurtija, koji vrši tihi egzodus na teritoriji naše južne pokrajine - rekla je Božić za Kosovo onlajn.

Ona je ukazala da je diplomatska ofanziva, koji "predvodi" predsednik Srbije Aleksandar Vučić imala ozbiljan odjek, posebno imajući u vidu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Prenela je da su poslanici i kolege iz drugih parlamenata, dobro saslušale i čule Vučićevo obraćanje Savetu bezbednosti UN, što zaključuje iz zvaničnih bilateralnih sastanaka, ali i iz neformalnih razgovora sa njima.

- Ljudi tek sada počinju da razumeju kakva je prava situacija na Kosovu i Metohiji, kakvu politiku vodi Kurti i u koliko se teškoj situaciji Srbi nalaze - naglasila je Božić.

Prema njenim rečima, pitanje Kosova je vraćeno i u Oebs, odakle je u jednom periodu bilo u potpunosti eliminisano, osim kada srpska delegacija ne pokrene debatu.

"Geopolitička situacija i rat u Ukrajini su ovde primarni, kao i u svakoj multilateralnoj organizaciji, ali smo mi temu Kosova vratili na sto svake multilateralne organizacije, pre svega zahvaljujući predsedniku Vučiću,  koji je na sednici Saveta bezbednosti UN uspeo da pokaže kakva je zaista situcija na terenu i to je čuo ceo svet", rekla je Božić.

Ona se, tokom zasedanja Parlamentarne skupstine OEBS-a, obratila na zajedničkoj sednici generalnih komiteta kojoj je prisustvovalo više od 300 parlamentaraca iz 57 država članica, a govorila je u okviru tačke 3 dnevnog reda pod kojom je predstavljen izveštaj Posmatračke misije na izborima u Srbiji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija